MUNCH MED FESTIVAL FOR DE ALLER MINSTE

22. oktober 2021 åpnet MUNCH i en helt ny bygning ved Oslos sjøkant. Museet rommer den rikholdige gaven Edvard Munch (1863-1944) testamenterte til Oslo by, bestående av flere enn 26 000 kunstverk, i tillegg til litterære dagbøker og skrifter. Dette er verdens største samling av Edvard Munchs verk. MUNCH er således blant de største museene i verden viet en enkeltkunstner.

Med forankring i samlingene etter Edvard Munch og Rolf Stenersen, og med nåtiden som horisont, beveger MUNCH mennesker over hele verden. Edvard Munch var alltid i utvikling, åpen for impulser og markant til stede på kunstscenen, og han var villig til å bryte med forventninger. MUNCH er det samme: Vi utvikler oss og skaper nye innganger til de tre kunstneriske nedslagsfeltene våre, Edvard Munchs kunst, modernismen og samtidskunsten, på grunnlag av kunnskap og forskning. Vi er åpne for et mangfold av perspektiver og erfaringer, og er særlig bevisste på å inkludere unge stemmer. Vi er aktivt til stede både i det lokale og globale kunstfeltet, og skaper et trygt ytringsrom for kunstnere, publikum og ansatte.

MUNCH utfordrer ideer om hva et museum kan være, for at kunsten skal bli viktig og relevant for flere. Enten vi jobber med kjente eller ukjente, historiske eller nålevende kunstnere, knytter MUNCH an til nået og de spørsmålene som er aller viktigst for oss i dag. Slik er vi et museum for levende mennesker som puster og føler, lider og elsker, uavhengig av hvem de er og hvor de kommer fra.