Mugisho slipper EP’en No Pressure

Mugisho fikk en forrykende start på solokarrieren; platekontrakt på få timer, massiv medieeksponering og landsdekkende turné. På få måneder gikk han fra å være student med deltidsjobb og musikk som hobby, til å være artist, låtskriver og produsent på heltid.

Med tre singler, og noen millioner streams, på samvittigheten ble så artisten Mugisho satt litt på sidelinjen mens han fokuserte på å være låtskriver og produsenten for andre artister.

«Jeg har ikke skrevet noe på oppdrag for internasjonale artister, og for å være ærlig lar jeg dem som har dette som jobb ta seg av pitchingen videre.»
sier Mugisho «Men det er klart det er kult å vite at det jeg leverer er bra nok til å bli sendt til artister som for eksempel Chance The Rapper, Jason Derulo og Wiz Khalifa. Så får vi bare se hva det blir til, om noe.»

Da han igjen skulle lage egen musikk var den kreative brønnen litt tom, så Mugisho valgte bevisst å «bare» være artist når han kontaktet en håndfull folk for å ha noen å sparre med. Målet var en single. Og ja, han kjente litt på forventningene, fra seg selv og andre. Forventningspresset resulterte, ironisk nok, i en låt som heter «No Pressure» og som viste seg å være forløsende.

Se den energiske Brusjan Film-produserte livevideoen for «No Pressure» her (artikkel fortsetter under video): 

«»No Pressure» inspirerte meg til å fokusere på meg selv som artist igjen», forteller Mugisho. «Den, og de andre låtene på EP’en, er moderne popmusikk. Men jeg synes at mitt særegne musikalske uttrykk er tydeligere nå enn før. Ikke at det høres ut som lydsporet til Løvenes Konge-filmen, men det er en afrikansk vibe der.»

Demoversjoner av låter fra sessions i blant annet Stockholm og Los Angeles ble med tilbake til studio i Oslo. Der forskanset Mugisho seg i studio, spilte inn alt på nytt, og la litt afrikansk sjel i lydbildet.

«Piano, synth, gitar og bass spilte jeg live. Resten av instrumentene programmerte jeg.» forklarer han «Det gikk overraskende bra å gjøre alt selv, selv om det er litt rart å løpe fram og tilbake mellom vokal-boothen og miksepulten.»

EP’en inneholder fire låter; No Pressure, Gotta Be U, Take Off og P-E-R-S-O-N-A-L, som viser ulike sider ved artisten Mugisho. Og om du lurer på hva han blir inspirert av så er svaret enkelt i sin kompleksitet: Følelser og musikk!

«Jeg hører på absolutt alt mulig, fra klassisk og filmmusikk via pop, rap og rock til folkemusikk og country. Dessuten vil soul, gospel og afrikansk lovsang for alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.» I motsetning til mange andre artister skriver han like gjerne musikk når han er glad som når han er trist. «Låtene blir naturligvis påvirket av sinnstemningen min, men jeg er ikke sånn som bare klarer være kreativ når jeg er nedfor. Glede inspirerer meg minst like mye.» 


Når Mugisho snakker om musikk kan han lett bli teknisk og detaljorientert, en av ulempene med å være selverklært studionerd. Men på spørsmål om han har en «studio life hack» er svaret ganske enkelt kaffe.

Hvorfor musikk? «Musikk er i DNA’et mitt. Jeg spilte fotball hele oppveksten, og jeg var såpass god og dedikert at mange nok trodde at det var det jeg kom til å satse på. Men selv om jeg elsker fotball, og særlig ManU, så kan jeg ikke leve uten musikken.» forteller Mugisho. Han kommer fra en familie på ti («Bare én for lite til å ha vårt eget fotball-lag,») hvor musikken har stått sentralt hele oppveksten, og har i tillegg spilt i band fra tidlig i tenårne. «Tidsklemme? Neida, det gikk bra det. Skolearbeid også.»

For en helt vanlig, uvanlig, fyr fra Lillestrøm kan ikke satse på talent alene, det må litt flaks og veldig mye hardt arbeid til for å kunne leve av drømmen. No pressure…


Tittelkuttet er «Ukas Låt» og allerede listet på NRK P3. Du finner «No Pressure», og resten av EP’en
HER!

Følg Mugisho på FacebookInstagramYouTube og Spotify for nyheter og oppdateringer