Mobilpuls: Rekordsommer for bildedeling

(Fornebu 10. august 2017) MMS holder stand som hele Norges digitale postkort. I feriemåneden juli gikk over 11 millioner bildemeldinger gjennom Telenors nett. Dette er ny rekord. Trafikktallene viser også at det aldri før har vært så stor 4G-trafikk som i juli.

MMS-trafikken økte med nesten én million meldinger i juli sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Fasiten ble 11,44 millioner, mot 10,59 millioner i fjor.
Leder for mobil i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen, er ikke overrasket over økningen.

Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge, konstaterer fornøyd at MMS-tjenesten holder stand som hele Norges digitale postkort. Foto: Martin Fjellanger.

– Selv om vi har fått nye bildedelingsmuligheter, er fortsatt MMS en enkel og effektiv tjeneste som folk liker. Målinger i nettet viser at det er svært få meldinger som feiler. MMS er en trygg måte å dele ferieopplevelser med familie og venner.

Nye tjenester vokser

Selv om nordmenn tviholder på MMS, viser nye bildedelingstjenester også en pen økning. Snapchat hadde en kraftig vekst lørdag 1. juli, samme dagen som Pride-paraden i Oslo. På det meste økte trafikken med 18 prosent fra dagen i forveien og hele 80 prosent målt mot torsdagen før. I juli ligger Snapchat 44 prosent over måneden før.

– Nordmenn deler ferieopplevelser og ønsker å være tilgjengelige i sosiale medier også i ferien. Ulike former for video-innhold er den sterkeste driveren av veksten i datatrafikk. Trafikken på de mest populære appene ligger i feriemåneden juli jevnt høyt, og er i sum 50 prosent høyere enn måneden før, sier Moen.

Rekordtrafikk i mobilnettet

Aldri tidligere har Telenor registrert så stor 4G-trafikk som i juli. Totalt sett har trafikken i mobilnettet vokst med 64 prosent i juli 2017 i forhold til fjorårets juli-måned. 4G øker med 85 prosent, mens 2G og 3G går ned med 35 og 31 prosent på datavolum. 4G-andelen er nå rundt 90 prosent.

Modernisering av mobilnettet sikrer at nordmenn har gode mobilopplevelser, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen. Foto: Martin Fjellanger. 

– Kundenes mobilbruk driver utbyggingen, og vi i Telenor oppgraderer fortløpende mobilnettet for å gi nordmenn en sikker vei inn i mobilfremtiden. Vår modernisering av mobilnettet skal sikre at nordmenn har mobilopplevelser i verdensklasse, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Fakta

 • YouTube sto for mest datatrafikk i mobilnettet i uke 28 med 13,6 prosent, viser Telenors trafikkmålinger.
 • Facebook følger like bak med 12 prosent og Snapchat 9 prosent.
 • Andre tjenester og applikasjoner: Instagram (8 prosent), Netflix (5 prosent), Google (4,3 prosent) og Spotify (2,3 prosent).
 • Taletrafikken (over 2G, 3G og 4G) hittil i år har gått ned 2,2 prosent sammenlignet med samme periode 2016.
 • For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

  Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge

  Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

  Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

  Tlf: 900 21 000, e-post: ba@telenor.com

  Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no