Milepæl for Garmin inReach med 10 000 livsviktige SOS-varsler

Pressemelding –

Schaffhausen, Sveits/ Oktober 2022– Garmin International, Inc., en enhet i Garmin® Ltd. (NYSE: GRMN), har nådd en milepæl med 10 000 registrerte SOS-hendelser via sine inReach®-enheter1. Garmin er en global leder innen toveis satellittkommunikasjon og tilbyr et bredt utvalg av håndholdte enheter med inReach-teknologi som muliggjør toveis tekstmeldinger, posisjonssporing og kritiske SOS-beredskapstjenester, noe som gir trygghet til enkeltpersoner over hele verden. Fra familiecampingturer i Europa til fjellklatring i Rondane deltar inReach-brukere i en rekke eventyr. Takket være inReach har brukerne tryggheten av å vite at hjelp kan være et knappetrykk unna.

«Med inReachs toveiskommunikasjon og vårt 24/7 bemannede koordineringssenter er hjelpen alltid innenfor rekkevidde. Vi er beæret over å kunne tilby denne potensielt livreddende tjenesten og glade for å være den foretrukne satellittkommunikasjonsenheten for eventyrere over hele verden, sier Dan Bartel hos Garmin. «Enten du er på kjøretur hjem fra en tur eller utforsker ukjente steder, gir en inReach-enhet trygghet for at du raskt kan få kontakt med nødkoordinatorer, samt venner og familie.»

Innsikt fra 10 000 SOS-hendelser

 • Garmin Response har koordinert inReach SOS-hendelser i mer enn 150 land og på alle syv kontinenter siden 2011.
 • Fjellområder som Pacific Crest Trail, de europeiske Alpene og nesten hele New Zealand ser ut til å ha høy tilbøyelighet til SOS-hendelser; Nødsituasjoner skjer imidlertid ikke bare i avsidesliggende områder. Byer som Los Angeles, Phoenix og Aspen har alle rapportert SOS-hendelser som spenner fra sykling til fotturer.
 • Ingen forventer å ha en medisinsk nødsituasjon eller skade. Til sammen representerer imidlertid disse to hendelsene nesten 50 % av de globale SOS-hendelsene2, noe som understreker beredskapen inReach gir brukerne mulighet til å møte uventede eller uforutsette hendelser.
 • De fem aktivitetene som aktiverte flest varsler er fotturer, kjøring, motorsykkel, klatring / fjellklatring og båtliv.
 • Nesten en av fem hendelser ble utløst av «barmhjertige samaritanere», som har kjøpt inReach enheter for egen sikkerhet, men som i ulike sammenhenger har hjulpet andre i oppståtte nødsituasjoner.
 • Det nest høyeste antallet SOS-varsler (12%) kommer fra trafikksituasjoner, og viser at SOS-behov ikke bare forekommer i høyrisikosituasjoner. Mange SOS-hendelser involverer sjåfører som behøver assistanse langs veien og som er utenfor mobiltelefondekning.
 • inReach-hendelser inkluderer en rekke unike tilfeller, inkludert nødsituasjoner for kjæledyr, uventede naturkatastrofer og til og med gjenforening av et barn med foreldrene sine.

Hvis du vil ha mer informasjon og bilder, kan du lese mer på Garmin sine blog-sider

Slik fungerer inReach SOS med Garmin Response

Takket være en dedikert SOS-knapp og 100 % global dekning av Iridium-satellittnettverk® kan Garmin inReach-brukere raskt rapportere en SOS hvis det skulle oppstå en nødsituasjon. Når en SOS er rapportert, selv om ingen andre tiltak utføres av brukeren, sender enheten en nødmelding til Garmin Response, et 24/7-bemannet profesjonelt beredskapskoordineringssenter. Garmin Response kommuniserer med personen i nødstilfeller, deres oppførte nødkontakter og aktuelle søk- og redningsorganisasjoner og andre tilgjengelige lokale ressurser. De vil levere en bekreftelse når hjelpen er på vei, gi oppdateringer om status for innsatsen, og vil forbli engasjert til hendelsen er løst.

«Toveiskommunikasjonen via inReach er viktig i en nødssituasjon. Etter å ha startet en SOS, vil Garmin Response stille spørsmål for å vite mer om hendelsen og hvilke aktiveringer som behøves for redning, enten det er en bergingsbil eller helikopter, sier Sarah Kramlich, Garmins seniordirektør for tjenester og abonnementsstrategi. «Vi er både stolte og ydmyke over å ha bistått i 10 000 hendelser, men dette tallet er bare en del av den større inReach-historien om å gi trygghet til alle inReach-brukere. Toveiskommunikasjonen med alle inReach-enheter har hjulpet utallige mennesker med selvredning i lavrisikosituasjoner, der en venn eller familie som bistår kan være mer hensiktsmessig enn et beredskapsteam.

Finn Garmin inReach

Garmin tilbyr et utvalg av inReach-enheter som varierer i vekt, skjermstørrelse og funksjoner, alle med toveiskommunikasjon og SOS-funksjoner.

 • For alle som camping/bobiler, aktive fjell og hytte-brukere eller uformelle friluftsentusiaster som befinner seg på steder uten- eller med dårlig mobildekning, er inReach Messenger en enhet med et brukervennlig grensesnitt som gir en enkel, kommunikasjonsfokusert inReach-opplevelse.
 • For eventyrere som ønsker å reise lett, er inReach Mini 2 lett og kompakt, der størrelse og vekt på utstyret betyr mest.
 • For dedikerte oppdagelsesreisende, fjellklatrere og jegere er den robuste, håndholdte GPS-enheten GPSMAP® 66i et godt valg.
 • For landeveissjåfører inkluderer Montana® 700-serien en berøringsskjerm, slik at brukerne raskt og enkelt kan skrive meldinger, få en rekke monteringsalternativer for ATV, motorsykler, sykler og mer.
 • For overlandingsentusiaster er Tread® XL-serien bygget for alle deler av reisen og har kartleggingen du trenger for å holde deg på sporet og har kommunikasjonsteknologi som hjelper med å holde kontakten.
 • For sjøfolk tilbyr GPSMAP 86sci forhåndslastede BlueChart®g3 sjøkart i en vannavstøtende, flytende design som er perfekt når man er på sjøen.
 • Flygere kan enkelt sende og motta meldinger via smartenhetsappen Garmin Pilot™ rett fra cockpiten. Garmin Pilot bruker GPS-posisjoneringen i inReach Mini 2 til å kjøre et georeferert flyposisjonssymbol på et nettbretts bevegelige kartdisplay.

Finn ut mer om alle Garmins inReach-kompatible enheter her.

Et aktivt satellittabonnement kreves for sporing, meldinger og interaktive SOS-funksjoner. En rekke ulike, årlige eller månedlige, abonnementstyper er tilgjengelige – les mer her.

Hvis du vil ha mer informasjon og bilder, kan du lese mer på Garmin sine blog-sider

Garmin-produktene er utviklet på innsiden for livet på utsiden, og har revolusjonert livet for eventyrere, idrettsutøvere og friluftsentusiaster over hele verden. Garmin er opptatt av å utvikle produkter som forbedrer opplevelsene og beriker livet for den som bruker produktene, og mener at hver dag er en mulighet til å innovere og en sjanse til å slå gårsdagen. #BeatYesterday

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese mer i Garmins virtuelle nyhetsrom, sende en e-post til presseteamet vårt, ta kontakt med @garminoutdoor i sosiale medier eller følge eventyrene våre på garmin.com/blog.

1Aktivt satellittabonnement kreves. Noen jurisdiksjoner regulerer eller forbyr bruk av satellittkommunikasjonsenheter. Det er brukerens ansvar å kjenne til og følge alle gjeldende lover i jurisdiksjonene der enheten er ment å brukes.

2 henholdsvis 30 % og 17 %