MER EDVARD MUNCH PÅ MUNCH I SOMMER

I sommer får publikum virkelig oppleve bredden i Edvard Munchs kunstnerskap, når vi får et gjensyn med den kritikerroste utstillingen Alt er liv.

I tillegg til de fire pågående Munch-utstillingene, gjenåpner nå den mangfoldige Alt er liv. Utstillingen ble raskt en publikumssuksess da MUNCH åpnet i oktober 2021. Nå kan publikum glede seg til å få et gjensyn inn i Edvard Munchs egen tankeverden gjennom et av de største mysteriene kunstneren etterlot seg.

I Alt er liv får publikum bli med inn i en omfangsrik og annerledes presentasjon av Edvard Munchs kunstnerskap. Hva mente han egentlig med den forunderlige samlingen av tekster, skisser og grafiske motiver han selv kalte Kunnskapens tre? Mest oppsiktsvekkende er kanskje tekstene om kjærlighet, sjalusi, liv og død, skrevet med store, fargerike bokstaver.

Edvard Munch beholdt store deler av bildene han laget. For ham kunne en liten, uferdig tegning være vel så betydningsfull som de kunstverkene vi kjenner best i dag. Han var opptatt av å se bildene i sammenheng, først da fikk de en egen klang, mente han. Kunnskapens tre tar oss med inn i kjernen av Munchs kunstneriske prosjekt og peker på mangfoldigheten i samlingen han etterlot seg – ikke en ferdig fortelling av feirede mesterverk, men et livsverk som også rommer det uferdige, eksperimentelle og gåtefulle.

Alt er liv vises i 3. etg. fra 01.07.2023 – 03.09.2023

Les mer om utstillingene som vises på MUNCH i sommer her

Mer om utstillingen her

Verksbilder og installasjonsbilder Alt er liv