Maria Wilhelmine slipper personlig første-EP

De siste årene har Maria Wilhelmine skrevet låter for og med andre artister over hele verden, og har opparbeidet seg bred erfaring som låtskriver og artist. Gjennom flere år og ulike musikalske retninger har hun utforsket sin musikalske sound, og med sitt første EP-prosjekt har hun virkelig funnet den. EP-en «Grow» tar lytterne med til et pop-univers bestående av både sårbare ballader og dansbare pop-låter, og slippes fredag 2. juni.

Hør EP-en «Grow» her.

«Grow» er en samling av seks pop-låter om å tørre å ta sjanser, stole på magefølelsen, og gå ut av komfortsonen – og hvordan det å gå gjennom noe vanskelig kan føre til at man vokser som menneske.

– Jeg har vært en ekspert på å skjule hvordan jeg egentlig har det, og alltid å fremstå som den positive og blide. Når man står noen nær som har det vanskelig er det lett å glemme seg selv. Hele livet har jeg fokusert på å være sterk for andre og har lært verdien av å hjelpe de rundt meg. Det er jeg veldig takknemlig for, men på et tidspunkt innså jeg at jeg mistet meg selv i det fullstendig. Jeg har innsett viktigheten av å sette grenser og anerkjenne også mine egne følelser i vanskelige situasjoner, og det siste året har jeg virkelig funnet tilbake til styrken i meg selv og har vokst veldig mye. Denne EPen er et produkt av et år med mange endringer i livet, og jeg er veldig stolt av både hvordan jeg har utviklet meg som menneske og av musikken som har kommet ut av det, sier Maria Wilhelmine.

27-åringen har allerede sluppet to låter fra den kommende EPen. «Heaven» som ble sluppet i mars ble umiddelbart listet på NRK P1 og Adresseavisen omtalte låta som en «storskala moderne pop-låt». Med tittellåta «Grow» som ble sluppet i mai viste hun en roligere og mer sårbar side. Aftenpostens anmelder skrev om låta at «etter å ha brukt praktisk talt hele livet på å skrive låter, viser hun muskler her» og i Adresseavisen ble låta trukket frem som «tydelig personlig» med en «uttrykksfull vokal».

Maria Wilhelmine er artist og låtskriver, født og oppvokst i Trondheim. Hun har sunget fra ung alder og allerede som barn gjorde hun flere profesjonelle opptredener. I ungdomstiden fant hun sin lidenskap for låtskriving, og i tjueårene tok hun endelig motet til seg for å følge låtskriver-drømmen. I tillegg til sitt eget soloprosjekt skriver hun også for andre artister i inn- og utland og har per i dag nærmere en million streams på Spotify og Apple Music som låtskriver og artist. Singelen Painting in Shades – Edapollo Remix (Faodail/Maria Wilhelmine) har blitt spilt på BBC Radio 1, og våren 2021 ble hun tildelt Sparebank 1 sitt talentstipend.

EP-en «Grow» slippes fredag 2. juni. Alle låtene er skrevet av Maria Wilhelmine alene eller i samarbeid med andre låtskrivere. EP-en er produsert av Martin Wiik og Tim Gosden.