Manne og Emil Kárlsen klar med låt om å flytte fra hjemplassen

Det er duket for et samisk stjernesamarbeid når kunstneren og artisten Emil Kárlsen gjester andre låt fra Herman Rundbergs første soloprosjekt. Det som startet som et omfattende dypdykk i sin egen sjøsamiske og nordnorske identitet har blitt til et svært personlig album for komponisten bak filmmusikken til Kautokeino-opprøret. Første låt fra prosjektet med Inger Márjá, ble listet på NRK P3.

Last ned låten her.

Sangen heter Av sted – Johtui og handler om å flytte fra hjemplassen. Om å reise ut og oppleve, men alltid ha med seg en del av hjemmet dit du drar.
– Jeg ser tilbake på meg sjøl som 15-åring, da jeg måtte flytte til Tromsø for å gå på videregående skole. Den unge gutten som står klar og er i ferd med å ta steget ut i verden. Usikkerhet. Skummelt. Spennende. Alt ligger foran en. Frykten for å mislykkes. Hvem er jeg? Hva skal jeg bli?, sier Herman Rundberg.

Emil Karlsen og Herman Rundberg har kjent hverandre lenge, men aldri gjort noe kunstnerisk sammen.

– Det var en fantastisk opplevelse å skrive denne sangen sammen med Emil. Han er en utrolig dyktig kunstner som jeg har stor respekt for. Jeg er glad og stolt over å kunne gi ut den her låta sammen med han, og å kunne kalle han min venn, sier Rundberg.

Emil Kárlsen er begeistret for å samarbeide med et forbilde:

– Det er en stor ære å lage låt sammen med Herman. Han er et musikalsk forbilde for meg, særlig som produsent (og da vil jeg trekke frem filmmusikken til bl.a. Kautokeino-opprøret som er helt fantastisk). Men som menneske og venn er han også helt eksepsjonelt god til å se andre. Studio- og fotosession med han er noe av det triveligste jeg har opplevd! Også synes jeg det er fint at vi blander inn noen samiske uttrykk og et snev av joik, det er i god nord-tromsånd, og representerer for meg den biten av hjemmet man tok med seg da man flytta ut av hjemplassen, sier Kárlsen.

Arktisk Filharmoni bidrar også på Av sted – Johtui. Låten er produsert av Herman Rundberg og slippes 5. mai.