Madrugada slipper spektakulære live-videoer fra hjemtraktene, Vesterålen!

Pressemelding –

– Stormannsgalskapen vil ingen ende ta, ler trommeslager Jon Lauvland Pettersen en dag i august 2021, nylig hjemkommet fra en tur til hjemfylket Nordland, der Madrugada den første uken i måneden spilte inn ikke én, ikke to, men ni – 9 – musikkvideoer. Prosjektet har fått navnet «Madrugada Vesterålen Project»

Det har allerede blitt etablert at stemningen var usedvanlig god innad i Madrugada etter turneen i 2019, og at den på ingen måte tapte seg da bandet tidlig i 2020 gikk i studio i Los Angeles for å spille inn sitt første album siden «Madrugada» fra 2008 (det første noen gang uten gitaristen Robert Burås, som døde i 2007.)

– Men da vi kom til diskusjonen om hvordan albumet skulle pakkes inn og presenteres, klarte vi ikke å bli enige om noen ting, sier vokalist og gitarist Sivert Høyem.

Bassisten Frode Jacobsen istemmer: – Hadde det vært opp til meg, hadde vi tatt to pressebilder, lagd en turnéplakat og så reist ut for å spille. Vi brukte masse tid på å prøve å bli enige om konseptet til én video, uten å komme noen vei. Så dukket Eivind Holmboe opp og foreslo at vi skulle lage ni stykk, og det på fire-fem dager. ‘Ja, men det kan vi gå med på’, sa vi da.

Sivert Høyem: – Det vi kunne enes om, var at vi er fra Vesterålen, og at det er en spektakulær plass. Vi var på en fotosesjon der i 2019, og tenkte i ettertid at vi godt kunne gjøre noe mer der.

Til Vesterålen bar det, for å filme ni musikkfilmer: Seks av dem til spor fra det kommende albumet, tre til gamle klassikere fra bandets katalog. Musikkvideoene danner rammen for det som blir en dokumentar, eller en annerledes konsertfilm.

Jon: – Det var viktig for oss å ikke ende opp med en «Madrugada reiser hjem»-greie. Jeg har selv flyttet derfra to ganger.

For å gjøre det ambisiøse prosjektet enda litt mer utfordrende, bestemte Madrugada og Holmboe seg for at bandet skulle fremføre all musikk og sang «live»:

De skulle med andre ord plugge inn instrumentene og spille der og da. I – blant annet – en nedlagt sildolje-silo («med 17 sekunders etterklang», påpeker Jon), på fjelltoppen Storheia («der jeg og Frode brukte å lufte bikkjene våre»), foran et hus i full fyr («flere i brannmannskapet var gamle skolekamerater», forteller Frode) og i fjæra på Andenes. Det uforutsigbare kystklimaet gjorde også sitt for å utfordre de allerede svært så eksponerte og utfordrende live-fremførelsene.

Eivind Holmboe (regissør): – Det høres ut som et mareritt, ikke minst rent teknisk, med fullt konsert-rigg på stranden og i skauen, og det var litt bekymring i crewet til å begynne med. Men det har sine fordeler å spille for måkene og trærne: Vi ble effektive. Vi hadde ikke tid til endeløse gjennomkjøringer, som på et normalt musikkvideo-sett. Vi kunne ikke la utstyret stå der over natten og begynne igjen neste dag.

De ville ikke klart det uten støtten fra lokalbefolkningen.

– Vi møtte enormt mye velvilje, og fikk mye hjelp. Madrugada er selvsagt veldig populære der oppe, sier Holmboe.

De var langt fra Los Angeles, der albumet ble spilt inn. Madrugada var tilbake der de startet.

Frode: – Det gikk over all forventning!

Jon: – Ja, og vi kom jo i gang med øving og pre-produksjon for turneen også, tidligere enn planlagt. Det var bra for oss. Madrugada fungerer best når vi holder på med noe musikalsk.

Torsdag 14. oktober kl. 2000 slippes neste video og nok en ny låt fra det kommende albumet, på Madrugada Vesterålen Project-siden.

Se video med bandet her som snakker om Madrugada Vesterålen Project

Madrugada er

Sivert Høyem

Frode Jacobsen

Jon Lauvland Pettersen

med

Cato Thomassen og Christer Knutsen