Madrugada fortsetter å imponere med ny låt!

Pressemelding –

«Dreams at Midnight», den andre smakebiten fra det kommende Madrugada-albumet, er et uttrykk for kreativiteten, overskuddet og den gode stemningen som kom til syne da bandet la ut på turne i 2019 – og som sitter i dem ennå.

Låten er en helt fersk komposisjon, som i god Madrugada-tradisjon fikk tilbringe en tid i støpeskjeen før den føltes ferdig foredlet. Da den kom ut på den andre siden av prosessen, var det som en sang som både gledet og overrasket medlemmene selv.

Bassist Frode Jacobsen: – Vi begynte å jobbe med den idet vi skulle pakkene sakene våre, bryte opp og reise hjem. I begynnelsen var den en slags countrysoul-låt, den gikk saktere og hadde et psykedelisk mellomparti. Den tok ny form, og fikk refreng vi la ned mye arbeid i.

Jacobsen, vokalist Sivert Høyem og trommeslager Jon Lauvland Pettersen satt igjen med en låt som både ser bakover, peker fremover og reflekterer stedet der den ble spilt inn.

Sivert: – Jeg er skikkelig glad i «Dreams at Midnight», av flere årsaker. For det første er den et nikk til en låt fra historien vår, «The Kids are on High Street». For det andre var det veldig spesielt å spille den inn i Sunset Sound i Los Angeles, der mange av de beste Jackson Browne-platene ble til. Den har definitivt noe av ham i seg. Jeg er voldsomt glad for å ha vært med å skrive den.

Jon Lauvland Pettersen er enig i at «Dreams at Midnight» tok farge av miljøet:

– Det er en del westcoast i den sangen. Den er livsbejaende, postiv, samtidig som den har en melankolsk åre.

Alle er enige om at «Dreams at Midnight» er en spesiell sang. Teksten betyr en hel del for de tre medlemmene.

Sivert: – Den handler om festen som er over før du vet ordet av det.

Jon: – Sivert er fremme med penselen og maler vakre bilder: «Noe one talks about the love and sunshine when the first greys some creeping in / the songs that blew your mind an hour ago, now they’re all pointless again».

Frode: – Den skuer tilbake til Oslo og det sene nittitallet. Festen du ikke burde vært på, og som varte litt for lenge.

Låten ble sluppet med en egen livevideo som ble spilt inn i Vesterålen. Se videoen her.

Madrugada er

Sivert Høyem

Frode Jacobsen

Jon Lauvland Pettersen

med

Cato Thomassen og Christer Knutsen