Madrugada avslører enda en ny låt fra sitt kommende album

Pressemelding –

På årets siste dag, slipper Madrugada den nye låten «Ecstasy», hentet fra det kommende albumet «Chimes at Midnight», som ventes 28. januar 2022.

Også til denne låten har de gjort en fantastisk live-video, innspilt i en gammel oljetank i Vesterålen som en del av deres Madrugada Vesterålen Project.
Premiere på video 31. desember kl. 1500.

Låten er skrevet av Sivert Høyem, sammen med den engelske musikeren Rob McVey. Det var egentlig ikke meningen at «Ecstasy» skulle bli med på denne platen, men ble den siste bandet spilte inn i studioet i LA før store deler av verden stengte ned første gang i 2020.

«Rob var i studioet med oss for å spille gitar på en av de andre låtene, som han også har vært med på å skrive. Han følte at de to låtene hørte sammen, så helt på tampen av oppholdet vårt, bestemte vi oss for å gi «Ecstasy» en sjanse likevel», forteller bandet.

Dette var i midten av mars 2020, og Corona-situasjonen hadde eskalert mens vi var i USA. Hjemme forberedte man seg på den første runden med nedstengning, og oppholdet vårt måtte kortes ned med flere dager om vi skulle være sikre på å komme inn i landet igjen.

Sent på natta samlet vi oss i Sunset Sound Studio og gjorde noen få tagninger av denne låta med de instrumentene vi hadde for hånden, og stemningen i rommet var sterkt preget av den usikkerheten vi alle følte på det tidspunktet.

Dette var det siste vi gjorde før vi pakket og dro fra LA, og er et øyeblikk vi kommer til å huske for alltid», avslutter de.

31. desember har tiden kommet for å dele dette øyeblikket med verden, og alle Madrugada-fans kan ringe inn et nytt år til tonene fra «Ecstasy».

I 2019 var det 20 år siden Madrugadas klassiske debutalbum «Industrial Silence» ble sluppet. For å markere 20-års jubileumet, la bandet ut på en spektakulær turné, både i- og utenfor Norge. Etter å ha gjennomført en rekke magiske kvelder, merket bandet at de ikke ville at dette skulle ta slutt. De ønsket å fortsette turneen, og de ønsket å lage mer musikk. De gikk rett i øvingsrommet, noe som resulterte i en rekke nyskrevne låter, i tillegg til at de ferdigstilte et par låtskisser som de hadde med seg fra tidligere. I februar 2020 dro bandet til Los Angeles for å spille inn det kommende albumet, som har fått tittelen «Chimes at Midnight».