Madrugada annonserer en Special Edition av Chimes at Midnight!

Pressemelding –

Etter mer enn et tiår borte fra rampelyset, kom Madrugada endelig tilbake i januar i år da de slapp sitt etterlengtede album «Chimes at Midnight»

Albumet ble en braksuksess både her hjemme og i utlandet, og gikk inn som nummer en på topplisten i Hellas, andreplass her hjemme i Norge, og på en oppsiktsvekkende 6. plass i både Tyskland og Sveits.

Bandet var inne i en veldig produktiv periode, og de satt igjen med flere låter som ikke kom med på albumet. Hva var mer naturlig enn at overskuddsmaterialet skulle få skinne andre steder? Resultatet ble en Special Edition med fire splitter nye låter, pluss en duett med Ane Brun.

Her er bandets egne ord om de nye låtene:

IF I WAS THE CAPTAIN, var lenge en favoritt til å være med på Chimes At Midnight, men vi hadde mye materiale til skiva, og den endte opp med å bli prioritert bort til fordel for andre låter. Det føles som et element av orden i kaos at den får muligheten til å skinne på special edition-utgaven.

Heaven Coming Down hadde et temperament som ikke passet helt inn på skiva, selv om det ble spilt inn mange ulike versjoner av den både i Spydeberg, Berlin og LA. Tematisk skiller den seg også ut med en tekst som skildrer Trump-æraens endetidsfølelse.

Warmer Than Gold er en type psykedelisk country-soul ballade som vi har laget mange av opp gjennom årene. Denne innspillingen er 100% live fra Candy Bomber Studio i Berlin, og er trolig det andre av kun to takes som ble gjort av låta i studio.

TRUE DESIRE var med helt til det siste utvalget av låter til CAM. Det var en av de første låtene vi begynte å jobbe med til skiva, siden Sivert allerede hadde den mer eller mindre klar. Låta er mørk og doomy selv for oss, den låner noe av tonaliteten sin fra metal-sjangeren.

You Promised To Wait For Me var også med på originalversjonen, og var opprinnelig skrevet med tanke på at det skulle bli en duett. Vi valgte allikevel å gjøre det annerledes i plateinnspillinga i LA. Derfor er det gledelig å ‘få låta heim’, og det med Ane Brun som duettpartner.

Albumet er nå ute for forhåndsbestilling sammen med slippet av den nye singelen «If I Was The Captain of This Ship». Den nye versjonen av albumet slippes den 23. september, dagen før de spiller sin store stadionkonsert i Hellas!

Hør If I Was The Captain Of This Ship

Forhåndsbestill Chimes at Midnight Special Edition her