Løp distansen Sortland – Harstad og samlet inn over 75.000 kr

Siste uka i august startet Calanus Helse i samarbeid med flere Vesterålsbedrifter en aksjon for å samle inn penger til Kreftforeningen.

Metoden for innsamlingen var todelt. Man kunne gå eller løpe på en tredemølle som sto på Skibsgården Kjøpesenter på Sortland mellom 21. – 25. august og så bidra med et ønsket pengebeløp via aksjonens Spleis eller Vippskonto. Man kunne også gå eller løpe ute i naturen.

– Grunnen til at denne innsamlingsmetoden ble valgt er sammenhengen mellom fysisk aktivitet og kreft. Jo mer aktiv man er, jo mindre er risikoen for kreft fortelle daglig leder Henrik Rødsand i Calanus Helse, som var initiativtaker til denne aksjonen.

Bedrifter som samarbeidet med Calanus Helse for å gjennomføre aksjonen var Nettrakett, Sport1 Sortland, Skibsgården Kjøpesenter og Deadline Event.

Ultraløping på Fæsterålen

Lørdagen samme uke ble tredemølla flyttet inn på festivalområdet til Fæsterålen, hvor ultraløper Marius Jørgensen skulle løpe 12 timer på tredemølla for kreftsaken. Bedrifter rundt om i Vesterålen satset et beløp per kilometer Marius klarte å tilbakelegge på mølla.

Sortland – Harstad distanse på tredemølle

Marius startet å løpe kl. 13.00 og 12 timer senere, kl. 01.00, stoppet han på 125,5 kilometer. Dette tilsvarer Sortland – Harstad i distanse. 

– En formidabel innsats av Marius, vi er svært glade for den jobben han har gjort, understreker Rødsand.

– Det var fint å kunne være med å støtte saken med løping, sier Marius Jørgensen.

Totalt ble det samlet inn 75.308,54 kr. Et resultat alle involverte kan være fornøyde med og bedriftene håper Kreftforeningen setter pris på dette bidraget. 

Calanus Helse AS er et heleid datterselskap av Calanus AS og er landsdekkende leverandør av kosttilskuddet Calanus Oil.

Oljen er produsert av råstoff som er høstet utenfor kysten av Nord-Norge, og oljen fra hoppekrepsen Calanus finmarchicus er en ny generasjon marin olje som skiller seg klart fra fiskeolje og krillolje ved at den tas meget effektivt opp i kroppen i sin naturlige form.

Selskapet er lokalisert på Sortland med administrasjon, kundesenter og pakkeavdeling. Vi har en tett tilknytning til morselskapet Calanus AS, med blant annet felles FOU-avdeling.
I tillegg har Calanus Helse AS et eget dyktig fagteam bestående av lege, farmasøyt og marinbiolog.