Lianne La Havas annonserer eksklusiv konsert for hele verden

Etter en fantastisk konsert på The Barbican med BBC Symphony Orchestra & Jules Buckley tidligere i år, i tillegg til en intim og personlig headline konsert på The Moth Club, ble Lianne La Havas turnéplaner for 2020 satt på vent i det konserter over hele verden ble avlyst på ubestemt tid grunnet pandemien. Opprinnelig skulle Lianne spille en konsert på The Roundhouse i London før nedstengelsen som ville introdusere nye låter fra hennes kommende selvtitulerte album samt favoritter fra hennes første to plater; Is Your Love Big Enough? (2012) og Blood (2015).

Denne svært spesielle opptredenen vil kunne strømmes via YouTube på følgende tidspunkt i vår del av verden: 15. juli kl 21.00 (Storbritannia og Europa).

Billetter til konserten blir tilgjengelig fra i dag her.

I går kveld ble i tillegg hennes vakre cover av Radioheads “Weird Fishes” plukket ut til Annie Macs Hottest Record på BBC Radio 1. Innspillingen av “Weird Fishes” ble til ved tilfeldighet: tilbake fra en strålende opptreden på Glastonbury festivalen i juni 2019, bestemte La Havas og bandet seg for å se om de kunne få til sin smidige live versjon av Radiohead låta i studio. Det var et eksperiment som førte til dannelsen av det nye albumet.

“I had the most wonderful, nourishing experience recording that,” forteller hun, “And that’s where I decided: the rest of the album needs to be like this. It’s got to be my band, and I’ve got to do it in London, whenever people have time.”

Lianne tok steget tilbake i vår musikalske bevissthet i slutten av februar med sin emosjonelle soulperle “Bittersweet” og har siden utgitt sensuelle “Paper Thin” og hennes siste singel, skrevet og produsert sammen med Mura Masa, “Can’t Fight” – som alle har markert Liannes tilbakekomst på det kulturelle kartet for 2020.

Selvsikkerheten som La Havas har opparbeidet, både personlig og kreativt med dette nye albumet er hørbart i det faktum at Lianne La Havas er en plate som føles fullstendig ekte – et levende, pustende vesen som til syvende og sist vil komme til live i en livesetting. Den har ikke blitt finpusset til fordel for en “ren” innspilling; La Havas fulgte magefølelsen på dette albumet, og gikk for det som føltes bra og nå er hun ekstremt spent på å spille alle disse mektige låtene live. 

“The best part is that I own them, and really believe in them,” forteller hun. “And, you know, it’s me. So I can’t be afraid of doing what I do, and being who I am.”