Lederskifte i Fords Forhandlerforening

Pressemelding –

Daglig leder i Ford Forhandler-foreningen, Arild Odden har meddelt styret at han ønsker å fratre når han fyller 67 år i august. Ny leder er den erfarne bransjeprofilen, Finn Jentoft.

– Arild har vært svært viktig for oss i den tøffe omstillingsperioden som startet for noen år siden. Med sin lange erfaring, sitt store nettverk og dype innsikt har han ledet foreningen på en trygg og god måte i en turbulent tid, sier styreleder i forhandlerforeningen, Ole B. Solberg.

Kommet styrket ut av koronaperioden

Ford-forhandlerne har ifølge han kommet styrket ut av koronaperioden gjennom omfattende effektiviseringstiltak og forbedringer på driftssiden. Godt samarbeid i foreningen og med Ford Motor Norge har ifølge ham gjort dem enda sterkere.

– Nye modeller som blant annet Mustang Mach-E gjør at vi vil hevde oss helt i toppen fremover. Kombinasjonen av sterke produkter på både person og nyttekjøretøy gjør vår konkurransesituasjon unik, sier styrelederen i Ford-Forhandler-foreningen.

Tungvekter med stor kjennskap til Ford-systemet

Finn Jentoft, som tar over etter Arild Odden, er Solberg svært fornøyd med å ha klart å hente tilbake til Ford-familien. Han mener dette er en løsning som sikrer dem en sømløs overgang og en videre vei mot toppen for Ford i Norge.

– Finn er en tungvekter i bransjen, han har kjent Ford i både Norge og i Europa gjennom mange år, og har den beste innsikten i hvordan det er å være bilforhandler. Dette blir litt som en lang sprintstafett. Finn ledet foreningen til Arild kom inn. Nå overtar han igjen stafettpinnen for å videreføre det gode arbeidet som er lagt ned og gi jernet for alle Ford-forhandlere i Norge i årene som kommer, sier Ole B. Solberg.

– Svært fornøyd med løsningen

Administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, er svært fornøyd med løsningen og ser frem til å samarbeide med Finn Jentoft igjen.

– For oss er det svært viktig med et godt og konstruktivt samarbeid med alle forhandlerne våre i årene fremover for å skape fortsatt vekst innenfor både salg av biler, nyttekjøretøy, deler og finansiering. Med Finn som ny leder av forhandlerforeningen ligger alt til rette for et slikt samarbeid, sier Berg.