Kverneland Bil AS overtar Bay Auto AS

Pressemelding –

Kverneland Bil og Bilservice Holding har blitt enig om en avtale hvor Kverneland Bil overtar 100% av aksjene i Bay Auto AS.

Bay Auto representerer Ford i Kristiansand, Mandal og Lyngdal – og er en komplett Ford Store og den 5. største Ford-forhandleren i Norge.

Hans Petter Bøgh Hafsø fra Bay Auto sier at det selvsagt er litt vemodig å overlate selskapet til ny eier, men ser at utviklingen i bilbransjen tilsier en konsolidering og at Kverneland Bil som aktør passer godt inn i driftsmåten og kulturen til Bay Auto. Han understreker at de ser positivt på de synergier som ligger i intensjonene til oppkjøpet.

Kverneland Bil representerer Ford i Stavanger/Sandnes, Bryne, Haugesund og Bergen og er dermed en betydelig aktør for Ford også i forkant av dette oppkjøpet. Selskapet er den eldste Ford‐forhandleren eid og drevet av samme familie i Europa, og har en solid plattform for langsiktig drift med fornøyde kunder også på Sørlandet.

Adm. dir. Helge Ellingsen i Kverneland Bil ser frem til utvidelsen av representasjonen for Ford.

‐ Vi ser at utviklingen med nye distribusjonsformer, økt digitalisering og konsolidering i bransjen krever samarbeid og driftsoptimalisering på stadig flere områder, sier Ellingsen. Fords økende produktutvalg med en rekke nye elektriske personbiler og nyttekjøretøy gir store muligheter for oss i en større region. Oppkjøpet passer godt sammen med vår eksisterende Ford‐virksomhet og tilrettelegger for et enda bedre og tettere samarbeid med importøren, fortsetter han.

Styreleder og eier Ådne Kverneland legger til at oppkjøpet styrker det 100‐årige samarbeidet selskapet har hatt med Ford – og passer godt inn i selskapets vekststrategi.

‐ Vi gleder oss til å møte nye gode kunder og ansatte sørpå, og er trygge på at disse etableringene vil bli bra for alle parter, føyer han til.

Administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, ser oppkjøpet som en naturlig konsolidering i denne delen av landet. Oppkjøpet vil styrke så vel Kverneland organisasjonen som Ford, med en enhetlig distribusjon i aksen fra Bergen via Haugesund, Stavanger, Sandnes, Bryne, Kvinesdal, Lyngdal, Mandal og ned til Kristiansand i sør.

‐ Vi ser dette som et godt felles fundament for implementering av fremtidens distribusjon, med oppkoplede biler, sømløse online / offline kundeopplevelser og en betydelig vekstplan for Ford i Norge, legger han til.

____

Bay Auto er lokalisert i Kristiansand, Mandal og Lyngdal og representerer Ford. Selskapet omsatte i 2021 for 480 millioner og har 55 ansatte.

Kverneland Bil har hovedkontor i Stavanger og representerer i tillegg til Ford – Volvo, Polestar, Mazda, MG, Jaguar, Land Rover, Alfa Romeo, Fiat og Jeep. Selskapet har avdelinger i Bergen, Haugesund, Stavanger / Sandnes, Bryne og Oslo. Selskapet omsatte i 2021 for 2,7 milliard og har 270 ansatte

____

For nærmere informasjon:

Helge Ellingsen, adm.dir, Kverneland Bil AS. Mobil: 48 03 37 84