Kjartan Lauritzen slipper debutalbumet «Kjartanisme»

Pressemelding –

Per Áki Sigurdsson Kvikne, bedre kjent som Kjartan Lauritzen – den humoristiske rapperen fra Balestrand – slapp tidligere i vår sin første utgivelse på over to år. Etter å ha lekt med tanken om å gi opp musikken for godt løsnet det plutselig – og resultatet ble debutalbumet «Kjartanisme».

Albumet, som han har jobbet med i over to år, handler i stor grad om hvordan det har påvirket Per å være karakteren Kjartan Lauritzen, på godt og vondt. De tretten låtene på albumet handler om kjærlighet, glede og det å ha troen på seg selv – samtidig som han uttrykker vanskelige tanker rundt ensomhet, sorg, sinne og det å miste troen på seg selv. Denne gangen balanserer han det ekstremt positive Kjartan Lauritzen har symbolisert, men med et mer personlig uttrykk av seg selv.

– Eg vil ikkje lenger presentere ein unaturlig versjon av korleis eg sjølv er som person, og korleis eg har det med meg sjølv. Eg vil vise med dette albumet at det er lov å være glad, men at det også er lov å være usikker og trist, uten at det skal bli omtalt som mørkt eller kleint, forteller han.

Kjartan Lauritzen har alltid vært et prosjekt som har omhandlet alt som er positivt og fint i livet, og selv om Per ikke alltid har vært i samme sinnsstemning som Kjartan har han måttet omstille seg når det var tid for å lage musikk.

– Eg har måtte prøve å få meg sjølv til å tenke positivt og være glad, sjølv om eg kanskje ikkje var det akkurat den dagen eller veka eg måtte jobbe med musikk. Eg opplevde at det var veldig godt for meg å kunne gå inn i ein sone der eg virkelig måtte prøve å tenke på positive ting, morsomme ting og å være snill.

Dette mindsetet håper han at han kan klare å smitte over på andre gjennom albumet «Kjartanisme». Nettopp av denne tankegangen oppsto også «religionen» under samme navn som Kjartan lanserte før sommeren. Kjartanismen handler i korte trekk om å følge drømmene sine og å ha troen på seg selv. Kjartan ønsker å inspirere andre til å oppsøke positive følelser og spre kjærleik og glede. «Religionen» viste seg å være en suksess, da over 2000 mennesker meldte seg inn som tilhengere det første døgnet etter han gikk ut med nyheten.

Debutalbumet byr på både det kjente og kjære som Kjartan-fansen kjenner fra før, samtidig som det bærer preg av en god del eksperimentering når han tar oss med til et mer personlig sted på disse nye låtene.

– Eg håper folk som høyrer albumet kjenner på ulike følelser, men at dei sitter igjen med eit smil om munnen og tenker over at alt i alt så er livet ein ganske kul og fin ting.

«Kjartanisme» track list:
1. Intro 
2. Million
3. Stoppe oss no
4. Få det på
5. TADA
6. Migrenemann (feat. Sirkel Sag, Linni)
7. Sånn eg ser det
8. Manko (feat. Rafi)
9. Ta på meg
10. Baeblade (feat. Primadonna)
11. 6899 / punk brother / telefon
12. Blod i fjeset (feat. Rafi)
13. Superhelt (feat. ingo)
14. Tre sekund