Kanariøyene: Status tirsdag morgen

Våre teknikere har jobbet i hele natt og har klargjort to av de åtte flyene som har vært strandet i Las Palmas. Disse to flyene flyr til Bergen og Gøteborg nå i morgentimene. Vi forventer også å ha klargjort to nye fly før kvelden, og så er målet vårt at de fire siste er klare senest onsdag morgen.

Samtidig har vi også en Dreamliner og en 747 i full sving med å hente hjem passasjerer. Disse flyene har en kapasitet på 344 og 455 passasjerer, og i natt fløy disse hjem 790 passasjerer til Oslo. 747-en returnerer fra Oslo til Las Palmas i ettermiddag. I tillegg har vi flere andre såkalte «recovery flights» i løpet av dagen som skal fly strandede passasjerer hjem. Det dreier seg om flere ulike destinasjoner.

Vi vet at dette har tatt tid og forstår kundenes frustrasjon. Til sammen har vi hatt noen tusen passasjerer strandet på Kanariøyene, men dette er en situasjon som har rammet flere flyselskaper, ikke bare Norwegian. Så det har gjort situasjonen der nede ekstra krevende.

Reisende med Norwegian vil få oppdatert informasjon om sine flygninger på SMS. Vi ber kunder som reiser charter om å forholde seg til informasjonen de får fra sin reiseoperatør. De kan også holde seg oppdatert om siste status på våre nettsider.

Vi anbefaler ellers alle passasjerer som er rammet å kontakte sitt forsikringsselskap.

Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 36 millioner reisende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på nesten 170 fly med en gjennomsnittsalder på 4,6 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). De siste fem årene har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube