Kaizers Orcherstra slipper ny låt før høstens comeback-turné og har førpremiere på utvalgte barer i Norge – én uke før den slippes

Som oppvarming til høstens utsolgte turné slipper Rogalandsbandet sin nye låt «Kaleidoskophimmel», og ønsker samtidig å skape møteplasser for fansen rundt omkring i landet. Allerede én uke før slipp kan fansen få høre låta om de besøker utvalgte barer i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø eller Alta. Låta vil ha førpremiere på barene fredag 11. august klokken 18:00 og deretter spilles jevnlig gjennom uka, før låta slippes offisielt fredag 18. august.

Kaizers Orchestra har alltid hatt en dragning mot «balladen». Gjennom karrieren har de utforsket mange ulike sjangre, alltid umiskjennelig signert av bandets karismatiske lydbilde, instrumentering, tekst og vokal. Også balladen har de utforsket fra mange ulike perspektiver, fra «Mr Kaizer, hans Constanze og meg» og «Min kvite russer» via «Den andre er meg» til «Perfekt i en drøm» har ulike typer ballader fått sin plass på hvert album opp gjennom årene. «Kaleidoskophimmel» er en helt ny spire på stammen, nesten Springsteensk i sin storytelling-stil. Sangen stammer opprinnelig fra arbeidet med en musikal basert på Violeta Violeta-universet og er en fortsettelse av deres siste utgitte album; Violeta Violeta III.

Den nye låten vår, «Kaleidoskophimmel», er en nyttårsfortelling om forelskelse. En slags musikalsk rakett som skytes ut fra det aller dypeste; et hjerte som opplever forelskelse for første gang. Ny forelskelse kjennes gjerne som om det tar fyr på innsiden, at noe eksploderer og uttrykker seg som et fyrverkeri av dundrende følelser og fargespill på himmelen. Nyforelskelse kan kanskje være noe lignende? Det finner vi ut av i september når vi spiller vår første konsert på ti år. Denne låta beskriver nok noe av den samme kriblende følelsen som vi har før høstens første møte med publikum, forteller bandet.

«Kaleidoskophimmel» er andre låt fra Kaizers Orchestra etter at de i fjor høst annonserte sitt comeback etter ti års pause. I juni slapp bandet sin første singel på over ti år, og låta «Dine Gamle Dager Er Nå» ble møtt med stor begeistring fra fansen og anmelderne. “Dette er et aldri så lite stykke praktverk som skriver seg rett inn i historien som noe av det beste som har vært gitt ut av Kaizers Orchestra“, skrev Musikknyheter og ga 10 av 10 mulige.

Fredag 1. september går startskuddet for den etterlengtede comeback-turnéen i Stavanger Konserthus. I løpet av høsten spiller bandet 56 utsolgte konserter for over 82 000 fans i Stavanger, Oslo, Trondheim og Bergen.

«Kaleidoskophimmel» slippes fredag 18. august og kan høres i utvalgte barer fra fredag 11. august.

«Kaleidoskophimmel» kan høres i disse barene fra 11. august klokken 18.00:

Parkteatret Bar, Oslo

Alma’s, Trondheim

Apollon Platebar, Bergen

Blåveis, Stavanger

Backbeat Kaffe og Vinyl, Tromsø

Puskas Musikk & Platebar, Alta