Julenatt med Sandra Lyng, Kim Wigaard og Demenskoret

Artist og låtskriver Sandra Lyng er imponerende allsidig, men sjelden er hun mer nær og varm enn på «Julenatt» skrevet i samarbeid med Jim Bergsted. Denne magiske julelåten med Kim Wigaard og Demenskoret blir en del av fjorårets kjærkomne EP’en «Jul i nord».

«Helt siden jeg startet som artist har jeg elsket julemusikk, og drømt om å gi ut både egenskrevne låter og versjoner av kjente julelåter som betyr noe spesielt for meg. Magien som jula bringer er virkelig unik, og jeg føler at «Julenatt» fanger litt av følelsen av å lande og åpne seg for alt det gode julen bærer med seg etter en hektisk førjulstid hvor dette har blitt litt glemt i alt stresset».

Sandra og Kim har et mangeårig nært vennskap, og sammen har de skapt mange nydelige musikalske øyeblikk. Blant annet den landsomfattende juleturnéen «Julefantasi». Sandra, Kim og Demenskoret opptrer for første gang med låten på Demenskorets julekonsert på Chat Noir i Oslo 26. november. Kim, som dirigerer Demenskoret til daglig, sier dette om samarbeidet med Lyng og koret:

«Å være så god venn med Sandra gjør prosessen lett og morsom. Vi har delt juletida sammen i mange år nå på konsertfronten, så da Sandra ønsket at vi skulle gjøre en julesang sammen med Demenskoret føltes det så riktig! Særlig siden Demenskoret og jeg lenge har ønsket å gjøre noe hyggelig sammen mot julen, og det kunne ikke bli bedre enn å gjøre «Julenatt» sammen!»

Demenskoret, kjent fra den prisvinnende NRK-serien ved samme navn, korer på låten, og Sandra og Kim donerer sine streaming-inntekter til Demenskorets videre drift. Demenskoret sier dette om deltagelsen på låten:

«Å få muligheten til å gi ut en julesang sammen med Sandra Lyng og Kim Wigaard er utrolig gøy! Vi er så takknemlige for oppmerksomheten dette gir til Nasjonalforeningen Oslo Demensforening og for Demenskoret og vi håper at oppmerksomheten bidrar til å fjerne skam knyttet til det å ha demens.»

Har du spørsmål knyttet til demens eller Demenskoret kan du kontakte Andrea Skalle på telefon 95920910 eller e-post ansk@nasjonalforeningen.no

«Julenatt», en nær og inderlig låt om følelsen av julefred etter en hektisk førjulstid, med Sandra Lyng, Kim Wigaard og Demenskoret, slippes 17. november.