Jeremy Dutcher til Parkteatret

Jeremy Dutcher til Parkteatret 28. januar 2024

Kanadiske Jeremy Dutcher kommer tilbake til Norge etter en fantastisk konsert på Riddu Riđđu sommeren 2019. Den prisvinnende komponisten er denne gangen klar for å bergta Oslo-publikummet på Parkteatret 28. januar!

Jeremy Dutcher er en tenor, komponist, aktivist, etnomusikolog og medlem av Neqotkuk (Tobique First Nation) i Øst-Canada. Han benytter enhver mulighet til å bruke sine Wolastoq First Nation-røtter i sin musikk og han skaper noe som du neppe har hørt før.

Han fikk internasjonal anerkjennelse for albumet sitt ´Wolastoqiyik Lintuwakonawa´ (2018), vant Polaris Music Prize i 2018 og «Indigenous Music Album of the Year» ved JUNO Awards i 2019.

Musikken er en blanding av neoklassisk, jazz og pop, og har ført til samarbeid med ikoniske artister som Yo-Yo Ma og Beverly Glenn Copeland. Dutchers arbeid har ført ham til verdens største konsertsaler, NPR’s Tiny Desk og dommerbordet på Canada’s Drag Race.

Jeremy er opptatt av viktigheten av å bevare sitt språk.

«Jeg gjør dette arbeidet fordi det nå er kun 100 personer som snakker Wolastoqey. Det er avgjørende at vi bruker språket vårt og viderefører det til neste generasjon. Mister du morsmålet ditt mister du en helt distinkt måte å oppleve verden på»

Vi gleder oss til denne helt spesielle konserten med Jeremy Dutcher på Parkteatret 28. januar!

Konserten er i samarbeid med All Things Live Norge, Parkteatret og Riddu Riđđu-festivalen.

Forsalg via All Things Live Norges nyhetsbrev onsdag 22. november klokka 10:00

Billetter i salg via Ticketmaster torsdag 23. november kl. 10:00

For mer informasjon, pressebilder, intervjuhenvendelser eller presseakkreditering, kontakt [email protected]