Investerer 7,2 milliarder i produksjon av neste generasjon Ford Kuga

Ford investerer mer enn 7,2 milliarder kroner i sin fabrikk i Valencia i Spania for å bygge den neste generasjonen av SUVen Ford Kuga.

Totalt har det blitt investert rundt 29 milliarder kroner i fabrikken siden 2011.

– Denne store investeringen på mer enn 750 millioner Euro viser hvor viktig denne fabrikken, Valencia-regionen og Spania er for Ford i Europa. Jeg vil også takke både de nasjonale myndighetene i Madrid og Generalitat Valenciana for deres kontinuerlige arbeid og tilrettelegging for å skape et godt klima for investeringer i Valencia-regionen, sier toppsjefen i Ford Europa Steven Armstrong.

Den nye investeringen vil sikre de mer enn 8000 arbeidsplassene ved Fords fabrikk i Valencia. Investeringen bidrar til ytterligere kostnadseffektivitet og produktivitetsforbedringer for ledelsen, fagforeningene og arbeidsstyrken.

OFFENTLIGGJORDE STORSATSINGEN: Her er (fra venstre) Dioni Campos San Onofre, fabrikksjef i Valencia; Ximo Puig, president i Generalitat Valenciana, Dirk Heller, director, Vehicle Operations Ford Europa og Jesus Alonso, styreformann i Ford Spania.

Kuga-salget har økt 22%

I dag er hver fjerde nye personbil solgt i Europa en SUV. Nesten halvparten av alle bilene som blir produsert på fabrikken i Valencia er en Kuga. Det europeiske salget av Kuga så langt i år er på 126 900 biler. Det er en økning på hele 22% sammenliknet med samme periode i fjor. Ford Kuga er den tredje mest solgte Ford-modellen i Europa, bak Fiesta og Focus.

Stor suksess i Norge

Kuga har vært en stor suksess i Norge siden den ble lansert i 2008. Salget i 2017 kontra 2016 har økt med hele 17,8%, som fordeler seg mellom ca. 75% på den sporty Kuga ST-Line, 15% på Kuga Titanium 10% på eksklusive Kuga Vignale.

Fords produksjon i Valencia

Siden 1976 har Ford produsert mer enn 12 millioner biler og 16 millioner motorer i Valencia og er en av Spanias største eksportører innen bilindustrien.

I tillegg til Kuga blir alle Tourneo Connect (7-seter) og Transit Connect nyttekjøretøy produsert her. Også Ford Mondeo, S-MAX og Galaxy blir satt sammen i Valencia.

Valencia-fabrikken bygger flere modeller og produserer et høyere antall biler enn noen annen Ford-fabrikk i Europa. Rundt 90% av produksjonen blir eksportert til mer enn 75 land globalt, inkludert USA.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.