INGEBORG synger til ensomme hjerter

Det er nok mange som må feire jul uten den de elsker. Og INGEBORG håper at «si meg, er det kaldt der du er?» kan være en liten trøst, spesielt for dem som går inn i julen med et knust hjerte. Dem som føler seg ensomme, selv om de ikke er alene.

«Kanskje låten kan være som en klem fra meg til mine lyttere? Dette er i hvert fall en liten julegave til alle som har hørt på musikken min i år, og spesielt til dem som har spurt om jeg ikke kan gi ut en julelåt.»

INGEBORG – Ingeborg Lorentzen Walther fra Skjeberg – hadde egentlig bestemt seg for at EP’en «Ett år» som kom i september var årets siste utgivelse. Men så fikk hun både rørende og inspirerende meldinger fra fans som ønsket å kunne spille akkurat «si meg, er det kaldt der du er?» som hun hadde delt litt av.

«Jeg verken kan eller vil ignorere tilbakemeldinger fra dem som bryr seg så mye om musikken min. Det er smigrende og inspirerende at noen føler at det jeg skaper treffer dem på en så ekte måte at de tar kontakt»

Julelåten, «si meg, er det kaldt der du er?» er inspirert av følelsen INGEBORG hadde i fjor da hun gruet seg til å gå inn i jula og det nye året uten den som sto henne nærmest. Etter nye relasjoner som kanskje ikke endte som hun ønsket, er følelsen dessverre også gjenkjennbar i år. INGEBORG vet også at hennes fans kjenner seg igjen og ikke skal trenge å føle seg alene selvom de kanskje savner noen på julaften.

«Dette er kanskje den tiden på året man kjenner ekstra mye på det om man er alene. Enten fordi et forhold er slutt, fordi man ikke har en spesiell person i livet, eller fordi man ikke kan feire julen sammen med den man elsker. Jeg vet at mange kjenner seg igjen i dette, og når man har det sånn føler man seg virkelig helt alene.»

Låten har INGEBORG skrevet sammen med artist og låtskriver Ramón. En god kollega og venn siden de spilte sammen i juleforestillingen «Putti Plutti Pott» i Oslo Spektrum i 2008. Begge har god erfaring med å skrive om, og fra, hjertet, så de lot seg inspirere av følelsene INGEBORG hadde rundt den kommende høytiden.

«Det er mange som deler en snutt av en låt i sosiale medier og later som om det ikke allerede er bestemt at den skal ut, sånn at fansen kan føle at de er med på å avgjøre dette. Men jeg delte uten baktanker, da det er såpass tett opp mot jul og kanskje vanskelig å gjennomføre på så kort varsel. Det er jo prosesser både i innspilling og utgivelse av musikk som bare må ta den tiden det tar.»

Men INGEBORG ble så gira av den ektefølte responsen, at hun booket tid i studio og på vei dit ringte hun like godt rundt. Når vokalen var ferdig innspilt sjekket hun meldingene sine.

«Alle elsket demoen, og sa at det var mulig å få til om jeg bare kunne levere ferdig innspilt låt kjapt. Og det kunne jeg jo!»

Rykende ferske «si meg, er det kaldt der du er?» med INGEBORG er ute 24. november.