Høyt utdannede norske kvinner er hekta på sosiale medier

(Fornebu, 21. august 2018) Norske karrierekvinner er storbrukere av sosiale medier på mobiltelefonen. En ny undersøkelse utført av Kantar TNS på oppdrag fra Telenor viser at hele 80 prosent av de norske respondentene sier at det er sosiale medier som troner mobilbruken.

Ifølge dr. Erica Gibson, som leder Produkt og Kundeinnsikt i Telenor Group, gir undersøkelsen en mer sammensatt innsikt i kvinners digitale vaner og behov.

– Stort sett sier kvinnene vi snakket med at mobiltelefonen hjelper dem å balansere jobb og fritid. Vi ser at høyt utdannede yrkesaktive kvinner primært bruker mobilen til underholdning, til å holde kontakten med venner og familie, og for å få en pause fra sin ellers travle hverdag, sier Gibson.

Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, sier selv at hun er en ivrig bruker av sosiale medier.

– Jeg synes sosiale medier er veldig underholdende. De ulike kanalene gir meg mulighet til å kommunisere med ulike grupper på en enkel og uformell måte. Instagram, Twitter, Snapchat og Workplace by Facebook er de kanalene jeg bruker for å kommunisere med venner og kjente, ansatte og næringslivet generelt. I tillegg til å nå ut til flere enn før gir bruken av sosiale medier meg mye inspirasjon i hverdagen, sier @BeritSvendsen.

Norske kvinner er mest aktive

Undersøkelsen ble gjennomført i seks land. Blant respondentene var det de norske kvinnene som brukte mobiltelefonen aller mest til sosiale medier.

Oversikt over kvinner som bruker telefonen mest til sosiale medier:

  • Norge          80 prosent
  • Sverige:      78 prosent
  • Thailand:     69 prosent
  • Myanmar:    58 prosent
  • Malaysia:     53 prosent
  • Singapore:   52 prosent

1300 yrkesaktive kvinner i alderen 25-40 år var med i undersøkelsen. I Norge, Singapore og Thailand ble det også gjort dybdeintervjuer. Landene som ble valgt ut i undersøkelsen representerer ulike sosiopolitiske samfunn. De er også i ulike stadier av industriell utvikling, og har ulike grader av mobilpenetrasjon i befolkningen.

Leser nyheter mer enn andre

Undersøkelsen viser også at norske kvinner leser mer nyheter sammenlignet med kvinner fra andre land. Norske kvinner leser nyheter langt utover kvelden, men én av fem blant norske kvinner innrømmer at «nyheter» byttes ut med «sladder og tabloider» i de sene nattetimer.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, konstituert kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: [email protected] eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no