Hiv o’hoi – nå er musikken klar!

I 30 år har Kaptein Sabeltann-sangene blitt sunget av små og store sjørøvere over hele landet. I dag slippes helt nye versjoner av noen av de kjente og kjære låtene i forbindelse med animasjonsfilmen Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant. Musikken er arrangert av Sol Heilo, og Terje Formoe kommer med en egen overraskelse til fansen: en helt ny sjørøverlåt, sunget av Julie Bergan.

 Helt fra jeg var veldig liten har jeg vært fan av Kaptein Sabeltann og sett på han som en noe skummel og spennende karakter. Jeg har alltid syntes at låtene er ekstremt fengende så jeg ble veldig gira da jeg hørte at Terje Formoe hadde lyst til å få med meg på en låt til denne filmen. Femåringen i meg hadde nok sett på dette som det villeste som kunne skje meg! Jeg syntes låten ble veldig kul og at den blander litt av mitt utrykk med det «sabeltanske» og jeg gleder meg veldig til folk får høre den, sier Julie Bergan.

Rulletekstlåten Du lurer meg aldri er en helt nyskreven sang. Jeg synes det er spennende at en ung produsent, Kid Joki, og kjent ung vokalist, Julie Bergan, gjør denne på sin helt egne måte. Dette er en sang som også kommer som en egen versjon under jubileumsforestillingen i Dyreparken neste år, sier Terje Formoe.

Se musikkvideoen din “Du lurer meg aldri” her.

Musikalsk lekenhet

Qvisten Animations storfilm Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant blir kronen på verket i jubileumsåret. Filmen er regissert av Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune, og har premiere om én uke, fredag 27. september. Flere av låtene skrev Terje Formoe allerede for 30 år siden, og har for lengst blitt klassikere. Musikken har en viktig plass i animasjonsfilmen.

Animasjonsfilm har et helt spesielt uttrykk, og vi vil at musikken skulle ha en form som passer til dette. Sol Heilo er full av musikalsk mot og lekenhet, og har fått sangene over i et format som kler animasjonsfilmen veldig godt, sier Terje Forme.

Å få mulighet til å jobbe med et univers som Kaptein Sabeltann er for meg et privilegium. Dette er i all fremtid norsk kulturarv som absolutt alle kjenner til. En verden der alt er lov er en verden som passer meg perfekt, sier Sol Heilo.

Hun har stått for arrangementet av sangene, og har tidligere har hun jobbet med musikken på Qvisten-produksjonene Dyrene i Hakkebakkeskogen og KuToppen.

Musikken er utrolig viktig i animasjonsfilm. Kaptein Sabeltann-sangene gir rom for mye lekenhet, og det er gøy at vi har hatt med så flinke musikere på laget, sier regissørene Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune.

Flere kjente rockemusikere har bidratt på låtene, som Åge Sten Nilsen, Ronni Le Tekrø og Mannskoret.

Jeg synes det er veldig morsomt når andre vokalister tolker mine sanger. Å høre trøkket Maga Kahns sang får gjennom Åge Sten Nilsen er helt fantastisk, sier Formoe. 

Dette er sangene

1. Du lurer meg aldri (Kaptein Sabeltann, Julie Bergan)

2. Sjørøverne kommer! (Kaptein Sabeltann, Kyrre Haugen Sydness, Siri Skjeggedal)
3. Kongen på Havet (Kaptein Sabeltann, Ida Valestrand Eike, Kyrre Haugen Sydness, Leonard Valestrand Eike, Siri Skjeggedal)

4. Livet er herlig (Kaptein Sabeltann, Kyrre Haugen Sydness)

5. Maga Kahns sang (Kaptein Sabeltann, Åge Sten Nilsen, Sol Heilo)

6. Pinkys sang (Kaptein Sabeltann, Leonard Valestrand Eike)

7. Sjørøversang (Kaptein Sabeltann, Kyrre Haugen Sydness)

8. Hyllest (Kaptein Sabeltann, Ida Valestrand Eike)

9. Den store åpningen (Johannes Ringen)

10. Sunnivas drøm (Johannes Ringen)

11. Den magiske diamant og spionapen (Johannes Ringen)

12. Hurra for Kaptein Sabeltann (Johannes Ringen)

13. Baltazar (Johannes Ringen)

Lytt til hele albumet her.

Klart for premiere på storfilmen

I dag og i morgen er det duket for utendørs urpremiere på Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamanti Dyreparken og på søndag rulles den svarte løperen ut under festpremieren på Colosseum kino. Filmen har Norgespremiere 27. september.

Fakta om Kaptein Sabeltanns 30-årsjubileum

  • Kaptein Sabeltanns magiske univers runder 30 år i 2019, og dette feires gjennom hele året – med nye attraksjoner i Dyreparken, en rekke boklanseringer, nyinnspillinger av de kjente og kjære sangene og premiere på den storslåtte animasjonsfilmen Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant.
  • Opphavsmann Terje Formoe har gjennom 30 år gjort Kaptein Sabeltann-universet tilgjengelig på svært mange ulike arenaer. Selv fyller han 70 år i 2019.
  • Dyreparken har hele veien vært Formoes samarbeidspartner. 1.6 millioner har sett kveldsforestillingene i Dyreparken. Denne sommeren har Kaptein Sabeltanns Verden i Dyreparken vært pyntet til fest, og med mange spennende nyheter og aktiviteter for hele familien.
  • Filmen Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant har premiere 27. september. Filmen er produsert av Qvisten Animation. Det er Nordens største animasjonsstudio, som markerer sitt 25-årsjubileum i 2019.
  • Filmens norske distributør er Nordisk Film Distribusjon, og filmens internasjonale distributør er Sola Media i Tyskland.
  • I løpet av 2019-2020 utgir Forlaget Vigmostad & Bjørke hele sju bøker knyttet til filmen om Kaptein Sabeltann, for barn i alle aldre.
  • Warner Music er musikalsk samarbeidspartner, og mange av de kjente sangene kommer i år i ny animasjonsdrakt. 

Høyoppløselige bilder, plakat, trailer og presseinformasjon kan lastes ned her