Hit reiser nordmenn i jula

Nordmenn reiser som aldri før og i jula skal rundt en halv million norske reisende fly med Norwegian innenlands og utenlands. Mange skal til varmere strøk eller på storbyferie.

Jula er høysesong for reiseglade nordmenn. Mange reiser innenlands og skal hjem til jul, men enda flere velger å reise utenlands.

– Vi ser at flere nordmenn velger å reise utenlands denne jula, både på storbyferie og på strandferie. I år ser vi en økning i antall reisende som velger storbyferier som Berlin, Paris og London. Stadig flere velger også å besøke Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote. I tillegg er Malaga og Alicante på topplista. Denne jula er spesielt gunstig for de som ønsker en lengre ferie fordi man kun trenger å ta noen få dager fri. Det ser ut til å gjøre nordmenn enda mer reiselystne, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian.

Topp 10 Norwegian-destinasjoner til utlandet i jula 2019:

 1. London
 2. Berlin
 3. Alicante
 4. Malaga
 5. Las Palmas
 6. Paris
 7. Barcelona
 8. Budapest
 9. Bangkok
 10. Fort Lauderdale

Den aller mest populære destinasjonen fra andre byer i Norge enn Oslo er nettopp Oslo, og mange velger så å fly videre herfra til andre destinasjoner som for eksempel Bangkok eller Fort Lauderdale. Lokalt er det mange forskjeller, men utfartstrangen er stor over hele landet og både storbyferier og ferier til varmere strøk topper samtlige lister.

Topp fem direkteruter fra Bergen:

 1. London
 2. Manchester
 3. Alicante
 4. Berlin
 5. Las Palmas

Topp fem direkteruter fra Trondheim:

 1. Krakow
 2. London
 3. Riga
 4. Las Palmas
 5. Alicante

Topp fem direkteruter fra Stavanger:

 1. London
 2. Manchester
 3. Malaga
 4. Las Palmas
 5. Krakow

* Tallene er basert på billetter solgt perioden 20. desember 2019 til 5. januar 2020. 

Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube