Her er den nye familiebilen Ford Tourneo Connect

Ford presenterte i dag den nye og oppgraderte familiebilen Ford Tourneo Connect. Med nytt design, enda mer drivstoffeffektive motorer og avansert førerassistanseteknologier ligger alt til rette for suksess når modellen kommer i salg sommeren 2018.

Nye Ford Tourneo Connect kommer i en 5 og 7-seters variant.

– Den nye familiefrakteren Tourneo Connect er både romslig, fleksibel og kommer med mange nye førerassdistanseteknologier. De nyutviklede motorene – inkludert vår 1-liters EcoBoost-bensinmotor med sylinderkutt – gjør også nye Tourneo Connect til en bil som ytterligere forbedrer sine kjøreegnskaper og rimeligere i drift, sier adm. dir. Ford Motor Norge Per Gunnar Berg

For bilder og mer informasjon: KLIKK HER

Ny både inn- og utvendig

Tourneo Connect kommer med en helt ny og mer aerodynamisk front med smalere frontlys. Både 5 og 7-seters varianten, Grand Tourneo Connect, har fått et oppgradert interiør som både ser mer stilfullt ut og kan by på mer slitesterke materialvalg. Instrumentpanelet er også fornyet. På de høyere utstyrsnivåene får du nå en 6-tommers berøringsskjerm hvor det meste i bilen kan kontrolleres og styres.

Klasseledende på førerassistanseteknologi

Som den første modellen i sitt segment har Tourneo Connect en intelligent hastighetsbegrenser som automatisk holder bilen innenfor den fartsgrensene bilen til enhver tid registrerer, og antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse med automatisk nedbremsing hvis nødvendig.

Som den eneste i segmentet kan den nye fleksible familiebilen også by på sidevindsstabilisator. Fords parkeringsassist med automatisk lukeparkering – og vinkelrett parkering som i parkeringshus – kommer også på nye Tourneo Connect.

Mer drivstoffeffektiv bensin- og dieselmotor

Med den helt nye 1.5-liters Ford EcoBlue dieselmotoren kan Tourneo Connect også levere det siste og beste innen moderne motorteknologi. Den ekstremt drivstoffeffektive motoren har allerede oppfylt miljøkravene i Euro 6.2.

Nye Tourneo Connect kan også fås med en avansert versjon av den prisbelønte 1-liters EcoBoost-bensinmotoren til Ford. Her blir et allerede lavt drivstofforbruk redusert ytterligere ved at motoren er utrustet med sylinderkutt. Deaktiveringen vil spare deg for drivstoff ved at bensintilførselen til en av de tre sylindrene automatisk kuttes når kjøremønsteret og forholdene tilsier at bilen ikke trenger full motorkapasitet.

En oppgradert 6-trinns manuell girkasse kan fås i kombinasjon med både diesel- og bensinmotoren. Dieselmotoren kommer også med mulighet for en ny 8-trinns automatgirkasse.

Mye plass og fleksible løsninger

De to Tourneo Connect-modellene har også nok plass og fleksibilitet til å fungere utmerket som en familiebil.         I 5-seteren Tourneo Connect kan baksetene foldes ned 60/40, eller fjernes helt for å frigjøre for et stort bagasjerom på hele 2410 liter.

Grand Tourneo Connect har bakseter som enkelt og raskt kan foldes ned i gulvet. Her er den maksimale plassen bak forsetene på hele 2620 liter. For maksimal fleksibilitet og komfort kan også setene på 3. seterad beveges forover og bakover.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.