Her er appene som dro mest mobiltrafikk i påsken

(Fornebu, 21. april 2017) YouTube tok unna mest trafikk i mobilnettet i påsken. Nordmenn bruker også mer datatrafikk: Trafikktoppen lå hele 66 prosent over fjorårets påske.

Det viser nye målinger fra Telenor. Dybdemålingen av mobiltrafikken i kjernenettet er gjort i uke 15 til og med 1. påskedag.

– YouTube sto for 14 prosent av all datatrafikk i mobilnettet.Det tyder på at mange nordmenn har brukt påsken aktivt til å strømme videoinnhold på mobil og nettbrett i ferien, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Mest trafikk langfredag
Trafikktoppen i påsken kom langfredag kl. 21. Da hadde populære apper som Youtube, Netflix, Facebook og Instagram trafikktopp samtidig. Snapchat har også sin trafikktopp på langfredag, men denne toppen kom kl. 16.

Trafikktoppen ligger 66 prosent over samme tidspunkt i påsken 2016. Langfredag kl. 21 var også trafikktoppen i mobilnettet under fjorårets påske.


– Langfredag kveld er nok et tidspunkt der påskeroen har senket seg over hele landet. Da finner nordmenn gjerne fram mobiler og nettbrett for å se favorittserien eller dele fra ferien i sosiale medier, sier Moen.

Twitter-pause
Av de ti mest brukte appene hadde Twitter lavest trafikk med 0,2 prosent.

– Det betyr imidlertid ikke at Twitter brukes lite. Twitter brukes flittig blant nordmenn, men havner ikke så høyt på lista fordi appen ikke krever like mye mobildata som for eksempel YouTube og Facebook. Vi antar også at debatten og meningsutvekslingen, som gjerne kjennetegner Twitter, tar seg en pust i bakken i påsken, forklarer Moen.

Trafikktoppen i påskeuka ligger 50 prosent høyere enn uka før påsken startet.

• Av personvernhensyn er alle data fra kjernenettet på aggregert nivå. Dataene er anonymisert og det er ikke mulig å bruke målingene til å identifisere individer eller enkelte mobiltelefoner.

• Tall fra norske innholdsleverandører er ikke en del av analysematerialet.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no