Griff og Sigrid slipper brennhett samarbeid

Pressemelding –

Det britiske stjerneskuddet Griff og det norske stjerneskuddet Sigrid har laget låt sammen! Singelen “Head On Fire” ble sluppet i går kveld etterfulgt av en energisk musikkvideo. Se den her. Låta, som hadde premiere på BBC Radio 1 som “The Hottest Record in the World”, er resultatet av et vennskap som blomstret over nett og som til slutt førte til en studiosession i London i fjor sommer.

“Griff og jeg møttes for første gang over en pizza under London Fashion Week på Rueben Selbys show”, ler Sigrid. Vi dro senere i studio sammen og satt og snakket om livet før vi begynte å skrive ‘Head On Fire’. Den handler om den følelsen du kjenner på når du møter noen som bare fullstendig snur om på livet ditt fordi du ikke klarer å slutte å fokusere på noe annet enn den personen. Sarah er helt herlig, og det har vært utrolig gøy å jobbe med henne.” 

Med spekulasjoner om et potensielt samarbeid og en duett fra fansen til begge, sier Griff: “Jeg har sett opp til Sigrid så mye, spesielt som en ung kvinne som slo gjennom ved å lage sterk og kredibel popmusikk, så jeg var veldig giret over å høre at hun ville skrive med meg! Vi dro i studio sammen og skrev ‘Head On Fire’, som er en veldig gøy, feel-good låt, og jeg er spent på verdens vegne som endelig får høre oss på en låt sammen.” 

Der Griff tidligere har samarbeidet med artister som Honne og Zedd (“Inside Out” har i skrivende stund blitt strømmet nesten 50 millioner ganger), markerer “Head On Fire” Sigrids første samarbeid noensinne. 

Griff hadde uten tvil et stort år i fjor. Som låtskriver, produsent, designer og vinner av en BRIT Award ble hun den første kvinnelige artisten til å nå topp 5 i Storbritannia for en mixtape med den kritikerroste “One Foot In Front of the Other”. Den halvt kinesisk og halvt jamaicanske artisten søkte tidlig etter inspirasjon fra kvinnelige rollemodeller og artister som Lorde, Banks og Taylor Swift, men har siden den gang blitt kalt “den nye dronningen av Britisk pop”. Hun jobber for tiden på nytt materiale for 2022, og er klar for å turnere verden, blant annet som support for Dua Lipas “Future Nostalgia Tour” i Europa. 20-åringen kommer dessuten innom Oslo for å gjeste Parkteatret 7. mars! 

Sigrid var i mellomtiden i LA for å skrive låter som senere skulle bli en del av oppfølgeren til det kritikerroste debutalbumet “Sucker Punch” da pandemien brøyt ut. Albumet kom ut i slutten av 2018 og gikk rett til topps på VG Lista uken det kom ut og på 5. plass i Storbritannia. På flyet hjem fra USA satt Sigrid allerede på comeback-singelen, “Mirror”, som året etterpå ble nominert til P3 Gull for “Årets Låt” og A-listet på blant annet NRK P3, BBC Radio 1 og Capital FM. Sigrid har siden debuten blant annet blitt strømmet over 1.2 milliarder ganger, solgt over 1 million album, blitt Årets Spellemanns og vunnet den gjeve BBC’s Sound of 2018. Det er ingen tvil om at Sigrid kommer til å fortsette å være en viktig låtskriver og artist i året som kommer. Den 6. mai spiller hun sin hittil største konsert i Norge i Oslo Spektrum, og til sommeren headliner hun blant annet festivaler som Slottsfjell, OverOslo og Rakettnatt.