Graviditetskalender som funksjon i Garmin Connect

Garmin lanserer i dag muligheten til å benytte en graviditet-/svangerskapskalender, hvor kommende mødre kan følge graviditeten samtidig som de har en helse- og aktivitetsoversikt. Via appen Garmin Connect, og en kompatibel smartklokke1, kan man se svangerskapsrelaterte symptomer, følge barnets utvikling, lagre ønskelige påminnelser, ta imot trening- og kostholdsveiledning og mye mer. Svangerskapskalenderen er utviklet av kvinner for kvinner og viser med dette Garmins fokus på kvinnehelse. Nyheten er en oppfølger til menstruasjonssyklusregistreringen som ble lansert i 2019. Se hvordan svangerskapskalenderen fungerer her.

Hovedfunksjoner

  • Legg inn beregnet termin og følg utviklingen på en svangerskapstidslinje.
  • Se hvordan dine målparametre for trening og prestasjon forandres under graviditeten. Det finnes mulighet for å justere pulsvarsler, registrere væskeinntak og til og med pause treningsstatus helt.
  • Ta del av opplæringsinformasjon for symptomer og ernæring. Følg valgfritt anbefalinger som gjelder for vektøkning fra uke til uke.
  • Lagre justerbare påminnelser som vises i smartklokken for når du skal drikke vann, logge symptomer, gjøre bekkenbunnsøvelser og mer.
  • Du kan logge mer enn 30 ulike symptomer, tre typer fosterbevegelser, glukosenivåer i blodet og enda mer. Du kan også se en oversikt over lagrede data som kan deles ved kontroll hos jordmor.
  • Benytt appen Pregnancy Tracking Connect IQ for å enkelt lagre informasjon fra en kompatibel smartklokke.
  • Med appen Contraction Timer Connect IQ kan du og din partner se varigheten og frekvensen av veer fra en kompatibel Garmin smartklokke.

“Garmin fortsetter å engasjere seg for å utvikle produkter og funksjoner for kvinner i alle faser av deres liv,” forteller Susan Lyman hos Garmin. ”Den positive tilbakemeldingen vi fikk da vi lanserte muligheten til å registrere menstruasjonssyklus var en tydelig indikasjon på at våre kvinnelige kunder ønsker flere muligheter til å benytte teknologi for å forbedre sin helse og trening. Vårt håp er at den nye svangerskapskalenderen skal hjelpe kvinner i å forstå hvordan deres graviditet kan være en del av deres aktive livsstil, helse og allmenntilstand.”

For kvinner som fortsetter å trene under graviditeten finnes det flere måter å tilpasse innstillingene i appen Garmin Connect og enheter som støtter dette, blant annet:

  • Pause treningsstatus, da denne ofte går ned på grunn av økt puls og blodmengde under en graviditet.
  • Legge inn varsler om økt puls under aktiviteter slik at man holder oversikten og er innefor legens anbefalinger.
  • Tilpasse daglig væskebalanse

Svangerskapskalenderen aktiveres via Garmin Connect appen på en kompatibel smarttelefon, på samme måte som man registrerer menstruasjon. Det blir dermed en smidig overgang fra å følge menstrusjonssyklus til å følge en svangerskapskalender. Denne funksjonen finnes tilgjengelig i mange av Garmins mest solgte smartklokker, som Venu®, vívoactive®, Forerunner® og fēnix®-serien via Connect IQ. Svangerskapskalenderen er også tilgjengelig for vívomove®-serien via widgeten Women’s Health Tracking.

1 Les mer om kompatible enheter her