Gorillaz med nytt album

Supergruppa Gorillaz slipper studioalbumet The Now Now 29. juni. Første smakebit er låta “Humility” og du kan se videoen her. 

The Now Now er 11 nye låter fra Verdens Mest Fremgangsrike Virtuelle Artister* produsert av Gorillaz selv, med James Ford og Remi Kabaka. Det er innspilt i sin helhet i Studio 13, London i februar 2018.

Denne gangen har bandet ikke med seg gjesteartister i like stor grad som tidligere, de har heller gått tilbake til den kreative kjernen: vokalist 2D med sitt drømmende vesen og blå hår; barske og sylskarpe japanske Noodle på gitar; og for ikke å glemme den Brooklyn-fødte filosofen Russel Hobbs på trommer. Med Murdoc Niccals for tiden indisponert har det tidligere Gangreen Gang-medlemmet Ace overtatt bassen.

Den solfylte videoen for «Humility», med 2D på rulleskøyter og Jack Black som gatemusikant, er regissert av Jamie Hewlett og filmet på Venice Beach i California.

Videoen har i skrivende stund allerede over 3 millioner views, se den her!

Gorillaz tar med The Now Now på turne, og spiller på festivaler over hele Europa. De gjester ikke Norge denne gangen, men blir å se på Roskilde 7. juli. I tillegg spiller de på sin egen, kritikerroste, Demon Dayz Festival – beskrevet som en «gledens apokalypse» av The Guardian – kuratert av Damon Albarn og Jamie Hewlett. I år finner dette sted i Los Angeles den 20. oktober. Se bandets hjemmeside www.gorillaz.com for fullstendig oversikt.

The Now Now vil, i tillegg til CD, vinyl og digitalt format, slippes i som et vinyl-bokssett i begrenset opplag.

Tracklistingen er som følger:
Humility – feat George Benson
Tranz
Hollywood – feat Snoop Dogg + Jamie Principle
Kansas
Sorcererz
Idaho
Lake Zurich
Magic City
Fire Flies
One Percent
Souk Eye

Mer info om Gorillaz:

Den virtuelle gruppen Gorillaz består av vocalist 2D, bassist Murdoc Niccals, guitarist Noodle og trommis Russel Hobbs. Skapt av Damon Albarn og Jamie Hewlett ga Gorillaz ut sitt selvtitulerte debutalbum i 2001. Det BRIT og Grammy Award-vinnende bandet har videre gitt ut Demon Days (2005), Plastic Beach (2010), The Fall (2011) og Humanz (2017). Gorillaz er et globalt fenomen som har toppet lister, og turnert, over hele verden, fra San Diego til Syria. De har streamet hundrevis av millioner ganger, og solgt album til et lass av troféer. Gorillaz har oppnådd banebrytende suksess, og har vunnet et utall priser som blant annet det ettertraktede Jim Henson Creativity Honor.

*De er anerkjent av The Guiness Book Of World Records som planetens «Most Successful Virtual Act».


Pressemateriell finnes via DENNE linken.


Følg Gorillaz på SpotifyInstagramYouTubeFacebook og deres hjemmeside for nyheter og oppdateringer!

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her