Garmin® vinner prestisjetung kåring hos NMEA

OLATHE, Kansas / 3. oktober 2017 – Garmin er kåret som Manufacturer of the Year for tredje år på rad, i en prestisjetung konkurranse for leverandører av marineelektronikk. Kåringen er utført av medlemmer av National Marine Electronics Association (NMEA®), hvor Garmin har dominert med 8 ulike seire innen ulike marinekategorier; Radar, autopilot, multifunksjonsdisplayer (MFD), mobilapplikasjoner, tilbehør, ekkolodd, AIS og multimedia systemer. Kåringen er gjennomført på 2017 NMEA Convention i Bellevue, Wash i USA.

«Som verdensledende leverandør av GPS og marineelektronikk er vi stolte av annerkjennelsen,» forteller Dan Bartel hos Garmin. «Vår visjon er å utvikle og produsere innovative og industriledende produkter for marinesegmentet, samtidig å levere premium programvare og support til våre brukere.»

For andre år på rad vinner Garmin MFD-kategorien for sin GPSMAP® 8424/8624, en 24-tommers alt-i-ett-touchscreen-kartplotter med den høyeste skjermoppløsningen på markedet. Plotteren er fullt ut nettverkskompatibel og støtter tilkobling av radar, ulike instrumenter, bruk av flere skjermer samtidig, sensorer, ekkoloddmodul, digital svitsjing, termiske kameraer og mer.

FUSION®, som eies av Garmin, har også tidligere har fått annerkjennelse for sine maritime multimediasystemer. I år vant FUSION® sin kategori med AV755 Marine Stereo System, som er en NMEA 2000-sertifisert marine DVD/CD spiller med Bluetooth tilkobling, og som kan kontrolleres/avspilles fra kompatibel MFD.

For femte år på rad beholder Garmin topplassering i autopilot-kategorien. I år for GHP ReactorTM Hydraulic Autopilot with SmartPump. GHP Reactor er Garmin’s første autopilot med AHRS teknologi, med en enkel, fleksibel og brukervennlig installasjon.

Den nye FantomTM 24 radaren med MotionScopeTM teknologi fikk topplasseringen i radarkategorien. Med Doppler funksjonalitet har denne radartypen revolusjonert måten å bruke radar på. MotionScopeTM teknologien viser radarmål i ulike farger på vei mot- eller fra fartøyet, noe som tidlig kan varsle om potensiell fare og/eller kollisjonskurs.

Applikasjoner for smarttelefon er blitt en essensiell del av båtførerens verktøy. Fokus på utvikling av mobilapplikasjoner er viktig for Garmin og med Garmin BlueChart Mobile kan båtføreren, i tillegg til navigasjon, kontinuerlig motta værinformasjon. BlueChart Mobile ble under kåringen valgt som beste mobilapplikasjon for marinenavigasjon. Garmin HelmTM, utviklet for styring av kartplottere via telefon- eller tablet, ble valgt som vinner for beste styringsapplikasjon.

Av andre Garmin produkter ble GSDTM 26 kåret som beste ekkoloddmodul. Med den revolusjonerende Spread-Spectrum-teknologien gir denne bedre målseparasjon og mulighet til å stille inn visse frekvenser i søk etter ulike fiskearter på dypt vann. AIS 600, som mottar og sender informasjon om fartøyer i nærheten, vant prisen for beste produkt i AIS-kategorien.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service