Garmin® vinner DAME Design Awards for Force™ og GPSMAP® 86i

Garmin meddeler stolt fra METSTRADE 19-21. november, at de har vunnet to prestisjetunge kåringer under DAME Design Awards 2019. Disse for produktene Garmin Force trollingmotor og GPSMAP 86i, i kategoriene ”Machinery, propulsion, mechanical and electrical systems and fittings” og ”Marine electronics and marine related software”. METSTRADE er verdens største B2B-messe for maritimt tilbehør og avholdes årlig i Amsterdam.

I år ble 118 leverte bidrag, fra 27 ulike land, vurdert i konkurransen om en DAME-utmerkelse. En jury bestående av eksperter innen industri og design, samt representanter fra ulike medier, vurderte innleverte bidrag og kåret vinnerne i hver kategori.

”Det er en ære å vinne to av de syv DAME-kategoriene, for produkter som vurderes i henhold til design, estetikk, funksjonalitet og integrasjon – alle de kvaliteter og den standard som finnes i hvert eneste leverte Garmin-produkt”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Uansett om det gjelder en ny produktkategori for oss, som for vår trollingmotor Force, eller videreutvikling av etablerte produktserier som produkter i GPSMAP-serien, ønsker vi å levere innovative produkter og funksjoner for den maritime bransjen.

Med 30 prosent mer kraft1 enn våre konkurrenter tar Force deg raskere fra A til B og står bedre i mot vind og strøm. Force er med sine spesifikasjoner den kraftigste, mest effektive og mest stillegående trollingmotoren på markedet. Motoren drives på enten 24- eller 36 volt. Ved drift på 24V kan motoren sammenlignes med konkurrentenes 36V motorer. Takket være børsteløs drift er Force svært stillegående og forstyrrer ikke ekkoloddskjermene med statisk elektrisitet, offisielt kalt ekkoloddinterferens.

Force er den første trollingmotoren med innebygd Garmin CHIRP tradisjonelt ekkolodd og Ultra High-Definition ClearVü og SideVü skanningekkolodd. Dette integreres trådløst med Garmins kartplottere og takket være innebygd kurssensor og GPS kan man benytte akringsfunksjonen for å holde båten på nøyaktig samme plass når man fisker. Force leveres med en praktisk og trådløs fotpedal som gi umiddelbar kontroll og respons. Med innebygd ekkolodd, med ultra-HD og overlegen skanningteknologi, kan man raskt se fisk og bunnstruktur. Force leveres også med en fjernkontroll med en innebygd skjerm som kan leses av i sollys. Med fjernkontrollen er det bare å peke og kjøre, enklere blir det ikke.

Etter lanseringen av Force tidligere i år fikk denne trollingmotoren utmerkelsen ”The Best Boating Accessory” og ”Best of Show Winner” på ICAST 2019, verdens største sportsfiskemesse i Florida i USA.

I GPSMAP 86-serien finnes Garmin inReach toveis-kommunikasjon og sporingsteknologi2, som gjør det enkelt å holde kontakten uansett hvor langt borte du er på dine eventyr. Via Iridium® satellittnettverket kan man med GPSMAP 86i dele posisjon og kommunisere med andre via mobiltelefon, e-postadresse eller en annen inReach-enhet. Man kan starte LiveTrack og la venner og familie følge deg under reisen, eller ved ulykke utløse en interaktiv SOS-alarm og få nødhjelp fra GEOS International Emergency Response Coordination Center som alltid er åpent. GEOS er verdensledende på å besvare og håndtere redningsaksjoner, og varsler redningstjeneste, samtidig som både du og dine nøkkelkontakter får løpende informasjon frem til situasjonen er avklart og løst.

GPSMAP 86i leveres i en robust, vanntett3 og flytende enhet med en 3” fargeskjerm. Den kan kobles trådløst sammen med Garmins kartplottere og ulike instrumenter for å streame båtdata i sanntid. GPSMAP 86i kan også benyttes som fjernkontroll mot Garmin-autopilot og utvalgte FUSION-produkter. Trådløs overføring enhet-til-enhet gjør at du kan sende meldinger via GPSMAP 86i, med andre ord ta i mot og sende inReach-meldinger direkte på kartplotteren.

Den håndholdte maritime GPSMAP 86 ble i september presentert på Newport Boat Show, Rhode Island i USA, hvor enheten fikk utmerkelsen ”Best New Electronic Product”.

1I henhold til ISO-standard 13342

2Krever et satellittabonnement. Bruk av satellittkommunikasjonsenheter kan være begrenset eller forbudt i enkelte land. Du har selv ansvar for å kjenne til og etterfølge all gjeldende lovgivning i landet der enheten skal brukes.

3Klassifisert i henhold til IPX7-standard, vanntett i opptil 30 minutter ned til 1 meter dybde.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service