Garmin Varia RCT716

Pressemelding –

Garmin lanserer Varia™ RCT716sykkelradar med innebygd kamera og baklys. Opptak lagres automatisk ved hendelser1. Varia RTC716 er utviklet for å gi syklister en sikker sykkeltur både dag og natt.

”I flere år har syklister benyttet vår Varia sykkelradar, som gir økt trafikkforståelse ved at man kan se biler som kommer bakfra når man er ute i trafikken. Vi er stolte av å presentere vår nye RTC716 i serien av sikkerhetsprodukter for syklister”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Nå kan man føle seg trygg på hver sykkeltur. Varia RTC716 viser kjøretøy som kommer bakfra, i tillegg filmer det innebygde kameraet situasjonen og sikrer bevismateriale om en ulykke oppstår”.

Nye funksjoner i Varia RCT716:

  • Innebygd kamera: Opptak i lyssterk, tydelig video på opptil 1080p/30 fps.
  • Automatisk hendelsedetektering: Om en ulykke oppstår lagrer kameraet automatisk hendelsen.
  • Økt funktsjonalitet i Varia-appen: Enkel betjening av opptak, overføring av video, tilpassing av kamerainnstillinger og for bruk av data overlays.

Uansett hvor og når du sykler spiller Varia RCT716 kontinuerlig inn video som en del av Garmins premium sikkerhetsfunksjoner for sykling. I tillegg:

  • Maksimal bevissthet: Synlige og hørbare varsler som gir beskjed om kjøretøy som nærmer seg bakfra på en avstand på opptil 140 meter2.
  • Overlegen synlighet: Baklyset kan ses på avstand på opptil 1,6 kilometer, hvilket gjør det enklere for sjåfører å se syklister før radaren oppdager kjøretøy.

Varia RCT716 kan pares med en kompatibel Garmin Edge®sykkelcomputer, Garmin smartklokke eller Varia-app. Når appen er parkoblet med en kompatibel smarttelefon kan den integreres med utvalgte tredjepartsapper, som Ride with GPS, for at man skal ha mulighet for å lagre et overlay på kartbildet med varsler fra radaren.

Varia RCT716 leveres med opptil 5 timer batteritid med kontinuerlig radar og baklys. Kameraet er alltid på og spiller inn video i 1080p. Varia RTC716 selges til veiledende pris på kr. 4449,-

1 I visse land er bruk av kamera regulert eller ulovlig. Det er brukerens ansvar å kjenne og følge de lover som gjelder der enheten og kamerafunksjon blir benyttet

2 Når parkoblet med kompatibel Garmin Edge sykkelcomputer, Garmin smartklokke eller Varia-appen.