Garmin tactix 7 serien

Pressemelding –

Garmin lanserer tactix® 7 serien, en serie med spesialutviklede GPS-multisportklokker for taktisk bruk. Klokkene leveres med et brukervennlig grensesnitt med fem knapper, en responsiv berøringsskjerm, funksjoner for taktisk trening og prestasjon, preprogrammerte topokart, navigasjonsfunksjoner og avansert helseregistrering. Klokkene kan benyttes dag og natt, med spesialfunksjoner for bruk i mørket med multi-LED-lys og kompabilitet med nattkikkert. tactix 7 klokkene leveres med lang batteritid, enkelte av modellene med solcellelading, og kan benyttes i alt fra HIIT til fallskjermhopp uten at man behøver å være engstelig for batterikapasiteten.

”Garmins nye tactix 7 serie er ideell for hverdagsbruk og er samtidig et ”må-ha” for de som er ute etter en klokke med taktiske funksjoner. Uansett om man behøver en klokke til trening, en navigasjonsklokke for familieturen i skogen eller er ute på et skarpt oppdrag er tactix 7 en klokke som hjelper deg frem til målet,” forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Med premium materialer og et nytt sofistikert design er tactix 7 en partner du kan stole på i alle sammenhenger. Klokken er klar for alle oppdrag.”

Utviklet for å tåle det meste

Den robuste tactix 7 serien er utviklet etter militær standard (MIL-STD-810) og er vanntett i henhold til 10 ATM1. Klokkene i tactix-serien leveres med en svart taktisk QuickFit nylonrem og en stor 1.4 tommer skjerm med safirglass. Safirglass anses for å være ett av de hardeste materialene som finnes, noe som gir sikkerhet for at tactix alltid er klar for oppdrag, også i tøffe omgivelser.

Nytt i tactix 7 serien er at klokkene leveres med både berøringsskjerm og et grensesnitt som styres av knapper. De tradisjonelle knappene fungerer som ved bruk av tidligere modeller, samtidig utvides brukervennligheten med at den nye responsive berøringsskjermen gir rask tilgang til ulike valg og funksjoner.

tactix 7 serien leveres også med en ny innebygd multi-LED-lampe som raskt gir tilgang til et sterkt og stabilt lys i hvitt eller grønt. Å benytte det grønne lyset for å tilpasse seg omgivelsene på nattestid kan være foretrukket, spesielt ved taktisk bruk.

Ved bruk av funksjonen Stealt Mode samles distanse og biometriske data uten å dele posisjonsdata, noe som kan gi en fordel ved bruk under trening eller ute på oppdrag. Ved hjelp av denne sikkerhetsfunksjonen kan man benytte – og også laste opp data – uten å avsløre hvor man befinner seg.

Hele tactix 7 serien leveres med fantastisk batteritid. tactix 7 Standard Edition med opptil fire ukers batteritid i smartklokkemodus. Takket være utviklingen av solcellelading kan tactix 7 modellene med solcellelading gi opptil 37 dager batteritid i smartklokkemodus2.

Taktiske funksjoner

tactix 7 serien er fullspekket med dedikerte taktiske funksjoner som kompabilitet med nattkikkert, Jumpmaster, dobbelt GPS-posisjonsformat, projiserte veipunkter samt mulighet for å slette alle data på et par sekunder om behovet oppstår (Kill Switch). Ved bruk av Jumpmaster funksjonen kan man aktivere for tre ulike type hopp; HAHO, HALO og Static. Klokken kan settes i modus for dobbelt posisjonsformat og viser to ulike koordinatsystemer samtidig (MGRS og latitud/longitud) på samme skjerm. Ved bruk av Night-Vision modus reduseres bakgrundsbelysningen på skjermen til et nivå som ikke forstyrrer funksjonalitet og bruk av nattkikkert.

Både sivile og proffesjonelle piloter kan ha nytte av funksjonen Direct-To, som hjelper med å navigere. I kombinasjon med funksjonen ”Nearest” aktiveres rute til nærliggende flyplass. I tillegg kan man dra nytte av informasjon som fly-vær, inklusive NEXRAD radar, METARs og TAF for å se vind, synlighet, barometrisk trykk og mer – direkte på tactix 7 klokken3.

Helse- og treningsfunksjoner

tactix 7 serien er utviklet for å benyttes døgnet rundt og leveres med alle Garmins velkjente og avanserte helse- og treningsfunksjoner. Dette inkluderer Pulse Ox og målinger som puls på håndleddet, respirasjon, stress, Body Battery energimåling, metabolsk alder og Sleep Score som viser avansert søvnregistrering4. Klokkene i tactix 7 serien er også kompatible med andre Garmin enheter som inReach Mini 25og hundesporingsenheter som Alpha 10.

Ved hjelp av Garmins avanserte treningsteknologi kan tactix 7 hjelpe deg med å nå dine treningsmål. I tillegg til at klokken er preprogrammert med dedikerte aktivitetsprofiler for alt fra jakt til klatring, styrketrening og mer har tactix 7 serien verktøy som kan hjelpe deg med å løfte prestasjonene til et nytt nivå. Disse verktøyene måler prestasjonsnivå og gir videre råd for restitusjonstid med faktorer som baseres på treningsintensitet, stress, daglig aktivitet og søvn for å fortelle hvor mange timer som behøves til man er klar for neste tøffe trening. Daglige forslag på treningsøkter baseres på treningshistorikk og døgnkontinuerlige målinger, og gir videre forslag på treningsmengde, status og generelt kondisjonsnivå.

Global navigasjon

Med støtte for multibånd GNSS kan man benytte flere satellittfrekvenser, for bedre posisjonering i krevende terreng. Samtlige tactix 7 klokker er preprogrammerte med topokart, i tillegg er det mulig å laste ned flere ulike internasjonale kart gratis. Klokkene er også preprogrammerte med Public Land Boundaries kart, SkiView kart og mer enn 42 000 internasjonale golfbanekart.

tactix 7 Pro Ballistics Edition leveres med en forbedret løsning for ballistiske funksjoner, Applied Ballistics (AB) og integreres nå i AB ecosystem, som inkluderer appen AB Synapse™ samt sensorintegrasjon.

Klokkene i tactix 7 serien er tilgjengelig på lager. For mer informasjon, les mer på www.garmin.no

1 Les mer: Garmin.com/waterrating .

2Forutsetter bruk utendørs i minimum 3 timer i lysforhold som tilsvarer 50 000 lux.

3Når parkoblet med kompatibel smarttelefon.

4 Dette er ikke en medisinsk enhet og skal ikke brukes til å diagnistisere eller overvåke medisinke tilstander, les mer på Garmin.com/ataccuracy. Pulsoksimetermålinger er ikke tilgjengelig i alle land.

5Krever et aktivt satellittabonnement. Merk: bruk av satellittkommunikasjonsenheter kan være begrenset eller forbudt i enkelte juridiksjoner. Brukeren har selv ansvar for å kjenne til og følge all gjeldene lovgivning der enheten skal brukes.