Garmin Surround View Camera System vinner 2021 DAME Design Award

Pressemelding –

Garmin og kamerasystemet Surround View, det første kamerasystemet innen marineindustrien som tilbyr 360-graders birds-eye visning i sanntid, er kåret til vinner i sin kategori i 2021 DAME Design Awards. Surround View mottok utmerkelser i kategorien ‘Marine Electronics and Marine Related Software’ under årets METSTRADE, verdens største messe for marineelektronikk i Amsterdam 16-18 november.

103 bidrag, fra 25 ulike land, ble levert inn til 2021 DAME Awards. En jury, bestående av industri- og designeksperter, samt representanter fra ulike medier, valgte ut 53 produkter for videre nominasjon. Deretter ble bidragene vurdert og valgt ut med utmerkelser for ulike aspekter innen produktdesign, brukervennlighet, funksjonalitet, estetikk, miljø og innovasjon.

”Surrond View løfter nivået for maritim kamerateknologi. Vi er stolte av å bli valgt til en av kategorivinnerne i DAME Design Award”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Miksen av fantastisk design og innovativ teknologi gjør at Surround View kan hjelpe med økt situasjonsforståelse og bekvemmelighet når man er på sjøen. Denne utmerkelsen er et bevis vi løfter stolt videre til vårt utviklingsteam, som jobber hardt for å gjøre båtlivet enklere for alle”.

I kamerasystemet Surround View, med videoløsning for fritidsbåter og mindre fartøy, leveres seks integrerte skrogmonterte kameraer. Disse gjør opptak med birdseye visning i 360 grader når båten manøvreres i lav hastighet, som for eksempel når man legger til i havner og marinaer, eller når man er ute i skjærgården i trange sund mellom holmer og skjær. Surround View er designet for å passe et bredt utvalg båter, tilpasset med lav profil som kombinerer funksjonalitet i et strømlinjeformet estetisk design.

Surround View er utviklet for å gjøre det enklere å legge til med båten. Sikten maksimeres og dødvinkler minimeres ved at en 360 graders video i sanntid viser det som finnes rundt båten. Video vises på kompatible Garmin multifunksjonskartplottere. Takket være Surround View med funksjonene Visual Bumper og distansemarkeringer kan båtfører raskt og enkelt manøvrere fartøyet med økt situasjonsforståelse og få hjelp til å unnvike kollisjoner.

Surround View er tilgjengelig for Garmins OEM-partnere. Teknologien er kompatibel for GPSMAP®8400/8600, GPSMAP 7×3/9×3/12×3 serien eller Volvo Penta Glass Cockpit System. For mer informasjon, les mer på garmin.com/SurroundView