Garmin quatix 7 – en smartklokke for den aktive båtføreren

Pressemelding –

Garmin lanserer quatix® 7, en serie med premium GPS-klokker for maritimt bruk. Klokkene leveres med teknologi for trening og helse og funksjoner som forenkler hverdagen for båtførere. quatix 7 serien er videreutviklet fra sin prisbelønnede forgjenger, og gjør integrasjon og styring av kartplottere (MFD) og instrumenter enklere. I tillegg er klokkene fullspekket med smarte funksjoner og kan motta og vise varsler som ankeralarmer og mer ombord i båten.

quatix 7 serien leveres med en responsiv og lyssterk berøringsskjerm og et brukervennlig grensesnitt med 5 knapper. Det er utviklet 3 versjoner – quatix 7, quatix 7 Sapphire og quatix 7X Solar – alle med avanserte maritime premiumfunksjoner. En nyhet er at Sapphire versjonene også leveres med en AMOLED-skjerm, som er tydeligere og mer fargesterk.

”quatix 7 serien tilbyr et stort utvalg funksjoner som passer for ulikt bruk, noe vi vet båtførere setter pris på. Klokkene passer til dedikerte båtførere og seilere som krever mye ute til havs, samtidig er klokkene stilige tilbehør til bruk i annen sammenheng”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Med flere nye og innovative funksjoner kan våre kunder styre avanserte båtsystemer som multifunksjonsdisplayer (MDF), se kart og navigere etter disse og motta viktig informasjon som værvarsler og tidevannsinformasjon. quatix 7 serien leveres med batterikapasitet som imponerer og som ikke finnes tilgjengelig i andre maritime smartklokker”.

En perfekt klokke for båtføreren
Uansett om man kjører motorbåt, seiler eller fisker tilbyr quatix 7 serien en sømløs integrasjon med Garmins ulike kartplottere og annen marineelektronikk1. Når klokken er parkoblet med kompatible produkter ombord i båten kan man styre både autopilot og Fusion® underholdningssystemet via klokken. Man kan også se viktig informasjon som dybde, turtall på motoren, vindinformasjon og andre tilpassede data, rett på håndleddet – uansett hvor man befinner seg på båten. quatix 7 er preprogrammert med et stort utvalg aktivitetsprofiler, som for eksempel for fisking, turseiling, regattaseiling, kajakk, surfing og mer. Klokken støtter også Garmins detaljerte sjøkart, BlueChart® g3, slik at man kan navigere på en trygg måte (BlueChart®g3 må kjøpes som tilbehør).

Nye funksjoner:

  • MFD-styring: Rask tilgang til funksjoner for kartpanorering, justering av bakgrunnslys og mer ved enkle tastetrykk
  • Ankeralarm: Gir varsler om ankeret løsner
  • Tidevann: Hjelper med å holde oversikt på flo og fjære, hvor det kan settes opp varsler på urskiven
  • Multibånd GPS: Sapphire og Solar-modellene benytter flere satellittfrekvenser og gir dermed en mer nøyaktig og bedre posisjonering enn ved tidligere modeller.
  • Topografiske kart: Med innebygd Wi-Fi® funksjonalitet kan man laste ned internasjonale, detaljerte topografiske kart.

Lang batteritid
Bruk tiden til det du skal når du er på sjøen, og mindre tid på å bekymre deg på om batteriet holder. quatix 7 leveres med et batteri som varer opptil 16 dager i smartklokkemodus for Sapphire-modellene, og opptil 18 dager i standard-modellene. Solar-modellene med solcellelading kan i smartklokkemodus gi opptil 37 dager, eller i batterisparemodus opptil 90 dager.

Sofistikert og robust
quatix 7 har et moderne design og passer like bra i det maritime miljøet som til bruk på en kveld på byen. Klokken leveres med en sylskarp berøringsskjerm, som er tydelig også i sterk sollys, og vanntett i henhold til 10 ATM2. Standard-modellene med en urkasse i rustfritt stål og en Corning® Gorilla® linse. Sapphire-modellene med urkasse i titan med diamantlignende kullbelagt titan og safirlinse. Solar-modellene leveres også med diamantlignende kullbelagt titan og Power Sapphire linse med solcellelading.

Nye funksjoner:

  • AMOLED skjerm: Sapphire-modellene leveres med en ny fantastisk fargeskjerm
  • Berøringsskjerm og knapper: Velg om du vil benytte tradisjonelle knapper, eller den nye intuitive berøringsskjermen – eller begge deler! Oppsettet i klokken gir mulighet for å kombinere bruk av funksjoner slik det passer.
  • Innebygd LED-lys: Solar-modellen leveres med LED-lys som kan hjelpe deg i mørket.

Smartfunksjoner og aktivitetsmåling
quatix 7 serien er utviklet for båtføreren med et aktivt liv, med trådløse funksjoner og sporing av avanserte helsedata. Funksjoner som Pulse Ox3 for måling av puls på håndleddet, respirasjon og stress. Dette gir informasjon som viser Body Battery™ energinivåer, metabolsk alder og Sleep Score med avansert søvnregistrering4. Klokkene er preprogrammerte med en rekke aktivitetsprofiler for gåturer, løping, sykling, golf, roing, kajakk, alpint og mer – som alle registrerer en mengde data og viser om treningsintensiteten er for høy eller lav. I tillegg er quatix 7 preprogrammert med SkiView™ skikart og mer enn 42 000 internasjonale golfbanekart. Med Garmin Pay™, for kontaktløs betaling, kan du betale i kassen på marinaen på enkleste måte. Med tilkobling til musikkstreamingstjeneste5 som Spotify®, Amazon Music og Deezer spiller man enkelt av musikk på trådløse hodetelefoner, uten behov for tilkobling til telefon.

quatix 7, quatix 7 Sapphire og quatix 7X Solar er tilgjengelig på lager og selges til veiledende pris mellom kr. 7 499,- og kr. 12 899,-
For mer informasjon, les mer på www.garmin.no

1 Kompatible marineprodukter: GPSMAP®7×2/7×3/9×2/9×3/12×2/12×3 Plus, GPSMAP 10×2/12×2, GPSMAP 74/7600, GPSMAP 84/8600, GHC™ 20, GNX™ Wind, GNT 10

2 Les mer på Garmin.com/waterrating

3 Pulse Ox er ikke tilgjengelig i alle land.

4 Dette er ikke en medisinsk enhet og skal ikke benyttes til å diagnostisere eller overvåke medisinske tilstander, les mer på Garmin.com/ataccuracy.
5 Krever abonnement hos tredjeparts musikkstreamingleverandør.