Garmin Overlander, en ny navigasjonsopplevelse for eventyreren

Garmin presenterer Overlander – en robust og allsidig GPS-navigator for navigasjon på veier og i terreng med turn-by-turn anvisning. Overlander leveres med en 7 tommer fargeskjerm, er preprogrammert med kart for hele Europa, Midtøsten, Nord-Afrika og Sør-Afrika, detaljerte Tracks4Africa kart og POI’er for hele det afrikanske kontinentet. Ønsker man å kjøre utenfor veinettet benyttes topografiske kart, via Garmin Explore kan man trådløst overføre spor og veipunkter mellom Overlander, smarttelefon og datamaskin. Navigatoren er også preprogrammert med iOverlander™ som viser punkter av interesse, ACSI™ Campercontact™ samt Trailer’s PARK™ slik at man enkelt finner de beste overnattingsstedene.

– Med Garmin Overlander kan eventyreren reise til avsidesliggende steder i verden, uten å bekymre seg for å finne veien, forteller Dan Bartel hos Garmin.
– Reisene kan planlegges i forkant, på datamaskin eller på kompatibel smarttelefon, og deretter lastes over på enheten.

Som en ekstra sikkerhet når man planlegger å reise til ukjente steder kan Overlander benyttes sammen med Garmin inReach. Med teknologien produktene kombinerer kan man med 2-veis satellittkommunikasjon1 sende SOS-nødmeldinger eller tekstmeldinger uansett hvor man befinner seg. Overlander gir kjøreanvisninger som beregnes ut fra kjøretøyets høyde, lengde og vekt, dermed tilpasses navigeringen ut fra høydestigning i terrenget. Sensorer som digitalt kompass og barometrisk høydemåler viser nøyaktig posisjon når man er ute i villmarken.

Appen Garmin Explore (gratis) er kompatibel med smarttelefon og gir mulighet til å trådløst laste ned og synkronisere turforslag til severdigheter, forslag til turer og veipunkter eller vise vei til steder man har vært tidligere. Enkel, trådløs overføring – rask vei til målet.

Overlander leveres i ett robust design og er beregnet for bruk under tøffe forhold. Med både GPS, Glonass og Galileo satellittmottak er posisjoneringen forbedret. Med i pakken medfølger ett magnetfeste med sugekopp og en RAM-kompatibel adapter.

For mer informasjon, les mer på www.garmin.no

1 Selges separat, krever satellitabonnement.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service