Garmin lanserer fēnix 7-serien – takler alle oppgaver, hver dag i uken

Pressemelding –

Garmin lanserer idag fēnix® 7-serien, neste generasjon i serien av premium GPS-klokker. Klokkene har fått en nyutviklet responsiv berøringsskjerm, men kan i tillegg styres via fem velkjente knapper. Nye avanserte treningsfunksjoner, modeller med forbedret solcellelading og lengre batteritid, bedre GPS-presisjon, samt integrert multi-LED-lys i fēnix 7X-modellen. Klokkene leveres med Garmins innovative funksjoner for helse, trening og friluft, posisjonering via flere satellittsystemer og mulighet for å hente kart fra flere kontinenter. Samtlige klokker i serien er meget robuste, med utvidet batterikapasitet fra tidligere modeller og er utviklet for ekstrem bruk.

”Da vi lanserte fēnix for 10 år siden var ambisjonen vår å hjelpe atleter og friluftsentusiaster med å nå sine mål. I videreutviklingen av klokkeserien har vi holdt fast ved vårt oppdrag med å levere innovative verktøy til de klokken er designet for”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”fēnix 7-serien leveres med banebrytende funksjoner for helse, trening og friluftseventyr, rett på håndleddet. Med et oppdatert design, Garmins løsninger for måling av prestasjons- og treningsdata, funksjoner for å måle helsedata og bransjeledende navigasjonsløsninger for friluftseventyreren, er fēnix 7-serien alt en hengiven og seriøs atlet behøver”.

Designet for å prestere

fēnix 7-serien leveres i tre størrelser og er designet for å være ekstremt robust. Flere av klokkene er produsert i premium-materialer som titan og safir. Brukergrensesnittet med velkjent knappestyring er videreutviklet og kan nå benyttes i kombinasjon med en responsiv berøringsskjerm. Det innovative og nye brukergrensesnittet, med fem knapper og berøringsskjerm, gjør at du raskt og enkelt manøvrerer i menyene og i de topografiske kartene som leveres preprogrammert i flere av klokkene. Lanseringen av de nye Sapphire Solar-modellene, gir at du ikke lengre behøver å velge mellom ripesikkert safirglass og solcellelading, som i fēnix 6-serien. fēnix 7X med solcellelading leveres med batteritid på opptil 5 uker i smartklokkemodus1 og opptil 135 timer i GPS-modus2.

fēnix 7X leveres også med et integrert multi-LED-lys. Denne funksjonen vil bli fantastisk for den som har behov ved trening, på tur eller til hverdags. Eksempelvis når man er på tur og skal sette opp teltet, eller er på løpetur og behøver lys for å se, eller varsle andre om at man kommer løpende. Via et hvitt eller rødt lys synes man bedre i mørket og kan få en økt situasjonsbevissthet. Når man for eksempel løper eller går turer, kan lysfunksjonen aktiveres og tilpasses med å lyse, eller blinke, i takt med din skrittfrekvens. Lyset vil veksle mellom rødt og hvitt lys for hver svingning av armen. På tur kan man dermed kjenne seg trygg i hvert skritt man tar, både for å se og bli sett.

Avanserte treningsfunksjoner

Følg med på treningsutviklingen og løft treningen til neste nivå med preprogrammerte aktivitetsprofiler som inkluderer buldering, klatring, styrketrening og mye mer. I tillegg finnes et flertall avanserte verktøy for optimal prestasjon:

  • For å unngå overtrening leveres fēnix 7-serien med den nye funksjonen REAL-TIME STAMINA, som viser hva du ”har igjen på tanken” (energinivå). Kan vises i prosent, avstand og tid.
  • Visual Race Predictor viser en visuell løpsberegning som er basert på løpshistorikken og den generelle formen din og gir et anslag på hva tempoet bør være for distansen du skal løpe
  • Etter hver treningsøkt gir Restitusjonsrådgiver-funksjonen deg beskjed på hvor lang tid du behøver for hvile før du er klar for en ny og hard treningsøkt. Estimering baseres på treningsintensitet og andre faktorer som stress, daglig aktivitet og søvn.
  • Daglige forslag til treningsøkter gis for løping eller sykling basert basert på den gjeldende treningsbelasningen, treningsstatus eller kondisjonsnivå.

Et pålitelig verktøy
fēnix 7-serien er fullspekket med alle Garmins navigasjonsverktøy og støtter de ulike satellittsystemene med multibåndsteknologi / flere frekvenser, for bedre nøyaktighet i krevende GPS-forhold som i tett skog, dalsøkk eller i byer med høye bygninger. Klokkene i fēnix 7-serien er preprogrammerte med mer enn 2 000 SkiView™ skikart og golfbanekart for mer enn 42 000 internasjonale golfbaner. I standard- og Solar-modellene er det også mulig å laste ned TopoActive-kart fra ulike regioner i verden. I Sapphire modellene er TopoActive preprogrammert. Spar dyrebar tid under konkurranser med den nye funksjonen Up Ahead, som viser hva som kan forventes foran, som drikkestasjoner, stier, neste sving og mer. Ved sjekkpunkter, som du selv kan legge inn, vises prestasjonsdata som viser kommende distanse og høydestigning – med en summering av runden du er ferdig med, med en hviletidtager som kan legges inn om man behøver – alt for å hjelpe med å planlegge tiden under konkurranse.

Døgnkontinuerlige funksjoner
fēnix 7-serien er utviklet for å benyttes hver dag, døgnet rundt. Med funksjoner for helseovervåking, som Pulse Ox, håndleddsbasert pulsmåling, respirasjonsmåling og stress, får man helseinformasjon som Body Battery™ (energimåling), metabolsk alder og Sleep Score med avansert søvnregistrering3. Man kan se hvor lenge man befinner seg i hvert søvnstadie for å øke bevissthet rundt hvordan aktivitetsnivå, stressnivå og leggetider påvirker nattesøvnen med en poengskala (Sleep Score) mellom 0-100. Når klokken er tilkoblet kompatibel telefon kan man få smartvarsler rett på håndleddet, disse kan om ønskelig slås av under aktivitet. Sikkerhet- og sporingsfunksjoner gir trygghet ved trening utendørs, hvor automatisk hendelsesdetektering, eller manuelle varsler, kan sendes ved behov for assistanse. Posisjon sendes da til lagrede nødkontakter4. Kontaktløs betaling er enkelt via Garmin Pay™5, om man ønsker å spille av musikk gjøres dette via tilgjengelige streamingtjenester6som Spotify®, Amazon Music och Deezer. Den nye Connect IQ Store On Device gjør det mulig for brukeren å finne anbefalte apper og videre innstallere disse direkte på klokken, uten behov for telefon. Smartfunksjoner for Garmins klokker er kompatible med iOS og Android smarttelefoner.

Følgende modeller i fēnix 7-serien er tilgjengelige på lager; fēnix 7S, fēnix 7 og fēnix 7X, standardversjonen finnes også uten solcellelading, i tillegg til Solar og Sapphire Solar Editions.
Klokkene i fēnix 7-serien selges med veiledende utsalgspris fra kr. 7 999,-
For mer informasjon, les mer på www.garmin.nohttps://www.garmin.com/nb-NO/p…

1 Ved lysforhold i minimum tre timer per dag med 50 000 lux.
2 Forutsetter kontinuerlig bruk i hele perioden i lysforhold med 50 000 lux.

3 Dette er ikke en medisinsk enhet og skal ikke brukes til å diagnostisere eller overvåke medisinske tilstander. Se Garmin.com/ataccuracy. Pulsoksimetermålinger er ikke tilgjengelig i alle land.

4 Ved parkobling med en kompatibel smarttelefon. Når det gjelder krav og begrensninger for sikkerhets- og sporingsfunksjoner, les mer på Garmin.com/safety.
5 For å se hvilke banker som støtter Garmin Pay, les mer på https://www.garmin.com/nb-NO/garminpay/banks/
6 Krever premiumabonnement hos en tredjeparts musikkstreamingleverandør