Garmin lanserer fēnix 7 Pro-serien – neste generasjon premium smartklokker Premium GPS-multisportklokker med solcelleladning, LED-lommelykt i alle modeller, innovative funksjoner for økt ytelse og kart som er nyttige for både idrettsutøvere og eventyrere.

Pressemelding –

Garmin lanserer fēnix 7 Pro-serien, premium GPS-multisportklokker med solcellelading som hjelper deg med å yte ditt aller beste, enten du trener eller er på friluftseventyr. fēnix® 7 Pro-serien gir avansert innsikt, flere kartfunksjoner og sporer helse og velvære døgnet rundt. I tillegg har alle modellene innebygd LED-lommelykt, solcellelading og kan tilby opptil 37 dager batteritid i smartklokkemodus og opptil 139 dager i ekspedisjonsmodus1.

“I over et tiår har mange gjort seg kjente med Garmins premium fēnix-klokker for bruk på sine ulike eventyr. Vi er stolte av å levere flere forbedringer til den nye fēnix 7 Pro-serien. Enten du løper på gjørmete stier eller er på eventyr i snødekte fjell, er en klokke i fēnix 7 Pro-serien din ultimate partner – uansett hvor stien fører deg», forteller Dan Bartel hos Garmin.

Hva er nytt i fēnix 7 Pro-serien?

 • Innebygd LED-lommelykt: Tilgjengelig i alle størrelser. Ulike lysstyrkenivåer og rødt lys for ekstra sikkerhet når du trener i mørket.
 • Neste generasjon MIP-skjerm: Forbedret pikselvisning på skjermen, bakgrunnsbelysning og tilpasset solcellepanel gjør det enklere å lese smartklokken innendørs. Skjermen er lysere, mer energieffektiv og tilpasser seg bedre til forskjellige lysforhold – uten å ofre den eksepsjonelle skjermvisningen ute i sterkt sollys til MIP-skjermen.
 • Pulsmåler: Forbedrede optiske sensorer og sportsspesifikke algoritmer gir forbedret ytelsessporing for enda flere aktiviteter, noe som gjør det lettere å få en enda bedre forståelse av hvordan kroppen din reagerer på trening.
 • Endurance Score (utholdenhetspoengsum): Måler evne til å opprettholde langsiktig innsats for å få en bedre forståelse av hvordan trening påvirker din generelle utholdenhet. Dette beregnes basert på treningsmengden din og verdier som VO2 maks og mer.
 • Hill Score (bakkepoengsum): Funksjonen for bakkepoeng måler din nåværende kapasitet til å løpe i oppoverbakke og evaluerer fremgang over tid basert på VO2 maks og treningshistorikk.
 • Værkart: Se kommende værforhold på et eget kartlag.
 • Relieffskyggelegginggjør topografiske kart enklere å lese og øker bevisstheten.
 • Flere preprogrammerte aktivitetsprofiler: Fotball, basketball, racketsport, ridning og mer.

Bedre prestasjoner

Møt alle utfordringer med en rekke ulike aktivitetsprofiler – fra fotturer og MTB til styrketrening og mer – i tillegg har avanserte treningsverktøy blitt videreutviklet. Hver morgen får du verdier som viser treningskapasiteten din (Training Readiness Score). Verdiene vil fortelle deg om det er en god dag for å trene hardt, eller om du skal hvile eller utføre roligere aktiviteter. Du får også avanserte funksjoner og verdier som viser Endurance Score, VO2 maks, treningsstatus og mer for å kunne prestere enda bedre. PacePro-funksjonen gir deg GPS-basert løpe- eller sykkeltilpasset tempoveiledning, og ClimbPro-funksjonen™ viser nåværende og kommende stigninger i sanntid. Det tilpassede forslaget du får, angir hvilket tempo du bør holde i en bakke for at det skal tilsvare samme innsats på flatt underlag. I tillegg får du innsikt i stamina/utholdenheten din under økten, til hjelp for å disponere kreftene og unngå å gå tom for «drivstoff» for tidlig i økten. Løpskraften måles direkte på håndleddet for å vise innsatsen og kraften din i sanntid.

For å hjelpe deg med å være bedre forberedt til konkurranse, gir den innebygde løpswidgeten deg treningstips, personlige og daglige foreslåtte treningsøkter og forutsier også sluttiden din basert på løype, vær og tidligere prestasjoner. Du kan også se foreslåtte treningsøkter, som tilpasser seg hver løpe- eller sykkeltur, for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av både trening og restitusjon, samtidig som du tar hensyn til løpene du har planlagt i kalenderen din i Garmin Connect™.

Pålitelig navigasjon

fēnix 7 Pro-serien er fullspekket med premium kartfunksjoner og er klar for alle eventyr.

 • SatIQ-teknologi™ og multibånd signalmottaker kombinert med multi-GNSS teknologi, gir overlegen posisjonsnøyaktighet i krevende terreng, samtidig som batteritiden optimaliseres.
 • Preprogrammerte TopoActive-kart fra hele verden2.
 • Med SkiView-kart kan du se navn og vanskelighetsgrader på over 2000 preprogrammerte skibakker rundt om i verden, og med CourseView™ Maps (golfkart) får du tilgang til fargekart for mer enn 43 000 internasjonale golfbaner.
 • Om du ønsker å planlegge turen før du skal ut på nye steder, kan du via Garmin Connect, opprette eller laste ned turer fra andre og synkronisere disse sømløst til klokken.
 • Bruk Trendline™ popularitetsruting for å få forslag til de mest populære rundene i området ditt.

Bruk klokken døgnet rundt

Med flere uker batteritid – og mulighet for solcellelading – er det ikke nødvendig å ta av fēnix 7 Pro om natten for å lade. Fordi du kan bruke klokken døgnet rundt, får du avansert innsikt i din helse og velvære via håndleddbasert Pulse Ox4 pulsmåling, Body Battery™ energimåling, avansert søvnsporing og søvnvurdering. Med verktøyene får du en bedre forståelse av hvordan kroppen din restituerer gjennom søvnen og informasjon om ditt velvære. Når du våkner, får du en morgenrapport som viser siste natts søvn, foreslåtte treningsøkter, pulsvariabilitetsstatus (HRV) og mer. For de som planlegger lengre reiser, kan man via Jet Lag Adviser-funksjonen legge inn turdetaljene sine i Garmin Connect-kalenderen, og motta veiledning om lyseksponering, søvnplan og trening for å minimere effekten av jetlag.

Selv når man er på farten, kan fēnix 7 Pro-serien hjelpe brukerne med å holde kontakten med hverandre. Når klokken er parkoblet med en kompatibel smarttelefon, kan varsler vises rett på klokken, mens sikkerhets- og sporingsfunksjoner som hendelsesregistrering, assistanse og LiveTrack5, hjelper idrettsutøvere å trene med større trygghet. Brukere kan også betale kontaktløst med Garmin Pay6 og laste ned og lytte til musikk fra Spotify®, Deezer eller Amazon Music (krever premium-abonnement).

Robust og stilig

Alle modellene i fēnix 7 Pro-serien leveres med en skjerm med solcellelading, responsiv berøringsskjerm, tradisjonelle knapper, fiberforsterket urkasse i polymer med bakside i stål eller titan. I tillegg er klokkene testet i henhold til amerikanske militære standarder for varme, støt og vanntetthet. Tilgjengelige modeller i den nye serien av klokker er: fēnix 7S Pro – 42 mm, fēnix 7 Pro – 47 mm og fēnix 7X Pro – 51 mm, med mulighet til å velge mellom standardmodell og Sapphire Edition.
Den veiledende utsalgsprisen starter på kr 9 999,-
For mer informasjon, les mer på Garmin.no

1 Batteritid oppgitt for fēnix 7X Pro krever 3 timer i direkte sollys (50 000 lux) per dag.

2 Gjelder kun Safir-versjoner. Versjoner uten safir må laste ned kart.

3 Krever et abonnement (selges separat).

4 Dette er ikke et medisinsk utstyr og er ikke ment for bruk i diagnostisering eller overvåking av medisinsk tilstand; les mer på Garmin.com/ataccuracy. Puls Ox er ikke tilgjengelig i alle land.

5 For krav og begrensninger til sikkerhets- og sporingsfunksjoner, se Garmin.com/safety.

6 For informasjon om hvilke banker som tilbyr tjenesten Garmin PAY, les mer her.