Garmin® kjøper Tacx

Garmin har kjøpt Tacx, et selskap som utvikler sykkelruller for innendørs sykling, med programvare og applikasjoner spesialtilpasset disse.

Markedsledende, med mer enn femti års erfaring, er Tacx kjent for sine innovative produkter. De nyeste og mest kjente er NEO 2 og NEO Bike som måler hastighet, kraft og kadens. Tacx sykkelruller gir en realistisk simulering og kan kobles sammen med flere ulike treningsapplikasjoner, slik at syklisten får maksimalt ut av treningen. Tacx har også utviklet egen programvare og applikasjoner som inneholder treningsplaner, dataanalyser, filmer, mulighet for å se live-konkurrenter med mer.

– Tacx leverer en ny produktkategori til Garmins sportssegment og øker vår rekkevidde til markedet for syklister, forteller Cliff Pemple hos Garmin.
– Sammen med Tacx vil Garmin tilby en sømløs, komplett og motiverende sykkelopplevelse både innendørs og utendørs – året rundt.

– Vi er stolte av å bli støttet av en teknologisk leder som Garmin, forteller Koos Tacx.
– Med Garmins muligheter for produktutvikling og deres globale distribusjonsnettverk ser vi frem mot samarbeid. Utvikling av våre produkter og teknologi vil gi spennende muligheter til syklister i hele verden.

Tacx er ett vertikalt integrert selskap med egen produktutvikling og produksjon. Hovedkontoret ligger i Wassenaar i Nederland, med distribusjonssenter i Vogt i Tyskland. Tacx sysselsetter nesten 200 medarbeidere, disse vil bli en del av det globale Garmin-teamet. Tacx gjennomgår i disse dager ett kapitalinvesteringsprosjekt for å ekspandere produktutvikling og produksjonskapasitet.

Overtagelsen gjennomføres i andre kvartal 2019. Finansielle vilkår rundt overtagelsen vil ikke offentliggjøres.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service