Garmin® kjøper Navionics®

Schaffhausen, Sveits/ 31. oktober 2017 — Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN) meddeler at de har kjøpt Navionics S.p.A., en global leverandør av elektroniske sjøkart og mobilapplikasjoner for marineindustrien.

“Navionics har lenge vært kjent som en ledende leverandør av maritime kart og mobilapplikasjoner for båtfolk,» forteller Cliff Pemble hos Garmin. «Ved å kombinere Navionics innhold med Garmin BlueChart og LakeVü innhold vil vi kunne tilby den beste tilgjengelige løsningen av kartdekning på markedet til våre kunder. Vi vil beholde varemerket Navionics og fortsetter å støtte Navionics sine eksisterende kunder.»

«Siden starten har Navionics hatt som visjon å utvikle produkter som forbedrer båtopplevelsen,» forteller Giuseppe Carnevali, grunder og direktør hos Navionics. «Garmin deler vår visjon for marineindustrien, og er et foretak som vil kunne bære Navionics sterke varemerke og rykte også i fremtiden.»

I tillegg til en populær marineapplikasjon har Navionics utviklet en omfattende kartdatabase med kart for sjø, elver og innsjøer. Mange av disse kartene er egenutviklet hos Navionics gjennom feltarbeid, ved bruk av satellittbilder og flybårne laserskannere.

Navionics har hovedkontor i Viareggio, Italia, og sysselsetter mer enn 350 medarbeidere globalt. Disse stillingene vil beholdes. Finansielle vilkår rundt oppkjøpet blir ikke publisert.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service