Garmin inReach Mini 2 Marine Bundle

Pressemelding –

Garmin lanserer inReach® Mini 2 Marine Bundle, en GPS-satellittkommunikasjonsenhet med mulighet til å sende toveis meldinger og SOS-alarm1. Enheten leveres med en tilpasset marinebrakett og er designet for å ha rask tilgang til nyttige funksjoner. inReach Mini 2 er fullspekket med funksjoner som gjør at båtfolk kan føle seg tryggere på vannet, med toveis meldingsfunksjoner med varsler, posisjonssporing og væroppdateringer via det globale satellittnettverket Iridium®. I nødstilfeller kan interaktive SOS-meldinger sendes ved hjelp av inReach Mini 2 til Garmin International Emergency Response Coordination Center (IERCC), et beredskapssenter som er åpent døgnet rundt.

«inReach Mini 2 står for pålitelighet og ytelse. Det hjelper både fiskere og seilere med å holde kontakten med sine kjære når eventyrene deres er utenfor områder med mobildekning», sier Dan Bartel, global salgssjef hos Garmin. Den beste planen du kan ha er den der du hele tiden er forberedt på at noe uforutsett skal skje. Det er her Garmins satellittkommunikasjonsenhet kommer inn som et viktig verktøy. Med sin kompakte størrelse, pålitelige sporingsmuligheter og lange batteritid er InReach Mini 2 perfekt uansett hva slags båteventyr du planlegger».

Optimalisert for å passe livet på sjøen

Liten, men kraftig. InReach Mini 2 er bare 4 tommer høy og 2 tommer bred og veier i underkant av 100 gram. Allikevel inneholder enheten alt du behøver – fra varsler til posisjonssporing og muligheten til å sende en SOS-alarm. Den er vanntett i henhold til IPX72, kan pares med kompatibel maritim elektronikk ombord, som kartplottere i GPSMAP 8400 og GPSMAP 723/923/1223-seriene, smartklokken quatix 7 og i tillegg andre enheter. Den kan også brukes helt separat. Med trådløs tilkobling mellom enheter kan du sende og motta meldinger, starte og stoppe sporing, og i tilfelle en ulykke oppstår, starte en interaktiv SOS-alarm direkte fra enheten. For ekstra trygghet, uten å måtte bruke verdifull plass på dashbordet, kan du montere og aktivere inReach Mini 2 hvor som helst på båten. Fest den med medfølgende braketten og 12 volts spenningskabelen.

Lang batteritid

Enten man er på land eller ute på vannet, kan man være trygg. inReach Mini 2 leveres med opptil 14 dagers batteritid i kontinuerlig bruk i standardmodus med 10-minutters sporingsintervaller. Batterilevetiden kan forlenges ytterligere, slik at man får opptil 30 dagers batteritid i sporingsmodus3 ved å endre sporingsintervaller. inReach Mini 2 kan lades og være klar til bruk selv når den har vært avskrudd i opptil ett år. Dermed kan den være et verdifullt tillegg til førstehjelpsutstyret ditt.

En venn som alltid er klar for eventyr

inReach Mini 2 registrerer automatisk aktiviteter og lagrer rutene du har reist. Skulle man går seg vill, kan man enkelt aktivere TracBack®, hvor man får en rute direkte i enheten som viser vei tilbake til utgangspunktet.

For å hjelpe enda mer med navigasjonen leveres inReach Mini 2 med et 3-akset elektronisk kompass som viser gjeldende kurs, selv når man står stille. I tillegg til GPS-satellittnettverket er Galileo, QZSS og BeiDou også tilgjengelige for å gi enda raskere satellittmottak og bedre dekning i utfordrende terreng enn med GPS alene.

Takket være det brukervennlige grensesnittet til inReach Mini 2 blir det enkelt å se posisjonsoppdateringer, værvarsler og varsler raskere enn noen gang før. Ved å bruke den nye «Quick view» er det enkelt å bla gjennom enhetens widgets for raskt å delta i de viktigste tingene som vises på den nye høyoppløste skjermen, som er optimalisert for å leses under alle forhold.

For å få enda mer ut av inReach Mini 2 benyttes enheten i kombinasjon med Garmin Explore Mobile-appen. Her kan man kartlegge, følge, synkronisere og dele eventyret med andre. I kombinasjon med inReach Mini 2 kan man i appen skrive meldinger, motta oppdatert værinformasjon, laste ned en rekke kart, vurdere turalternativer og mer direkte på mobilenheten.

Del eventyret i sanntid

Selv når man ikke har mobildekning, kan man ta med seg venner og familie ut på sjøen. Man kan til og med dele posisjonen via posisjonsdelingsfunksjonene i inReach Mini 2. Dette gjøres med MapShare-siden i inReach Mini 2 eller ved å sende GPS-koordinater innebygd i sms-meldinger. Enkelt, raskt og brukervennlig. Venner og familie kan også kontakte brukeren direkte via inReach Mini 2, se når man forventes å være tilbake i havn og også sende hilsener underveis.

Nødkontaktsenter døgnet rundt

Takket være en dedikert SOS-knapp på inReach Mini 2 er det enkelt og raskt å sende en SOS-melding i nødstilfeller. Når SOS er aktivert, sender InReach Mini 2 et nødsignal til Garmin IERCC. Gjennom toveiskommunikasjon i inReach Mini 2 kan IERCC kommunisere med inReach enheten og varsle nødvendige søke- og redningsorganisasjoner. IERCC vil sende en bekreftelse på at hjelpen er på vei og gi oppdateringer og status rundt innsatsen. IERCC kan også kontakte definerte nødkontakter.

For å kunne kommunisere gjennom en inReach Mini 2 kreves det et aktivt satellittabonnement. Det er en rekke ulike abonnementstyper å velge mellom, fra fleksible månedlige abonnementer til årlige fastavtaler beregnet for både enkeltpersoner og selskaper. Prisen for ulike tilgjengelige abonnementestypene varierer, hvor det rimeligste starter på kr 129,- per måned.

InReach Mini 2 Marine Bundle er tilgjengelig på lager i slutten av September, til en veiledende utsalgspris på kr. 5 249,-. Et internt oppladbart litiumbatteri, som varer opptil 14 dager når det brukes i en sporingsmodus med intervaller på 10 minutter(standard) og opptil 30 dager i 30-minutters-intervaller for utvidet sporingsmodus, er inkludert. Bundle-pakken inkluderer også en maritim monteringsbrakett samt maskinvare, 12-volts spenningskabel og flottørholder.

1 Det kreves et aktivt abonnement. I noen områder er bruk av satellittkommunikasjonsenheter forbudt eller regulert. Det er brukerens ansvar å kjenne til og overholde lovene og forskriftene som gjelder der enheten er ment å brukes.

2 Se Garmin.com/waterrating for mer informasjon.

3 Avhengig av innstillinger