Garmin inReach Messenger

Pressemelding –

Garmin lanserer i dag inReach® Messenger, en ny kommunikasjonsenhet med globale toveismeldinger, posisjonsdeling og SOS1. Enheten er designet for deg som ønsker en rask og enkel måte å nå dine kjære når du er uten mobildekning. inReach Messenger tilbyr sømløs satellittkommunikasjon, enten som en helt frittstående enhet eller via den nye Garmin Messenger-appen for smarttelefoner. Med denne nye appen kan du sende toveis- og gruppemeldinger via Wi-Fi®, mobil- og satellittforbindelse. Messenger-appen vil automatisk velge mellom Wi-Fi, mobildekning eller satellittforbindelse for å sikre at hver melding sendes og mottas. Ved en ulykkessituasjon kan inReach Messenger og inReach Messenger-appen2 sende SOS-varsling til Garmins bemannede internasjonale nødkontaktsenter (IERCC), som er åpent døgnet rundt.

«Tusenvis av brukere over hele verden stoler på Garmins inReach-enheter for global kommunikasjon, som hjelper dem til å føle seg trygge. Den nye inReach Messenger blir intet unntak. Med flere kommunikasjonsnettverk, brukervennlighet og smarttelefonkompatibilitet blir det en perfekt enhet for alle som ønsker å kunne holde kontakten med sine kjære, selv utenfor mobildekning», forteller Dan Bartel hos Garmin. «Som i tidligere inReach-enheter er det mulig å sende en SOS-melding via inReach Messenger til Garmin IERCC, et døgnåpent nødkontaktsenter som har svart på nesten 10 000 inReach SOS-hendelser».

Strømlinjeformet kommunikasjon

Når inReach Messenger kobles med smarttelefonen, kan du synkronisere kontaktlisten på smarttelefonen med appen for å gjøre det enklere å holde kontakten med andre. Gjennom appen kan du sende meldinger, legge ut poster på sosiale medier eller kommunisere med andre eventyrere. Dette gjøres ved å koble til via mobil eller Wi-Fi-tilkobling når det er tilgjengelig, og deretter automatisk bytte til det 100% globale Iridium-satellittnettverket® når du ikke lenger har tilgang til mobildekning eller Wi-Fi.

Den nye Messenger-appen støtter gruppemeldinger for å hjelpe deg med å holde kontakten med venner og familie under eventyrene dine, selv med de som ikke har en inReach-enhet. Fortsett samtalen når du kommer hjem ved hjelp av Wi-Fi- eller mobildekning uten å måtte endre innstillingene.

inReach Messenger fungerer som en fullt funksjonell frittstående enhet uten behov for mobiltelefon. Sjekk inn for å enkelt varsle kontaktene dine om hvordan reisen din går, send posisjonsoppdateringer, start eller stopp sporing og send SOS direkte fra enheten din.

Vi er der når du trenger det mest

Takket være en dedikert SOS-knapp på inReach Messenger kan du raskt utløse et SOS-varsel om det oppstår en ulykke. Når en SOS utløses, sender inReach Messenger en melding til IERCC, et bemannet profesjonelt nødkontaktsenter som er åpent døgnet rundt. IERCC kommuniserer med deg som bruker av inReach Messenger og varsler også den aktuelle redningsorganisasjonen eller andre ressurser. IERCC vil sende deg en bekreftelse på at hjelpen er på vei og gi statusoppdateringer angående innsatsen. IERCC kan også kontakte nødkontaktene dine og vil fortsette å overvåke hendelsen til den er løst.

Med Garmins nye «Nødlading»-funksjon kan inReach Messenger brukes som powerbank/nødlader til å lade en utladet smarttelefon, for å få nok lading til å kunne sende tilpassede meldinger til kontaktene dine fra Garmin Messenger-appen.

Se hva som skjer når en SOS løses inn på en inReach-enhet

Designet for eventyr

inReach Messenger tilbyr opptil 28 dagers batteritid med de grunnleggende innstillingene. InReach Messenger er støtsikker og passer perfekt i håndflaten din, med en størrelse på 7.8 x 6.4 cm og veier bare 114 gram. Det er vannklassifisert i henhold til IPX7 og kan håndtere utilsiktet nedsenking i vann ned til 1 meter i opptil 30 minutter.

For å hjelpe deg med å få mer ut av eventyret ditt, kan inReach Messenger kobles til mer enn 80 kompatible Garmin-enheter; smartklokker, håndholdte og fastmonterte navigasjonsenheter og mer. Med at inReach Messenger sammenkobles med en kompatibel enhet, kan du sende og motta meldinger, dele posisjonen din, motta smartvarsler og utløse SOS fra den tilkoblede enheten.

inReach Messenger representerer den nyeste innovasjonen i Garmins stadig voksende familie av enheter for global satellittkommunikasjon og er tilgjengelig til en veiledende pris på kr. 3.349,-

1 Krever et aktivt abonnement. I noen land er bruk av satellittkommunikasjonsenheter regulert eller forbudt. Det er brukerens ansvar å kjenne til og overholde lover og forskrifter som gjelder i landet enheten er ment å brukes.

2 Messenger-appen må pares med en inReach-enhet for å kunne utløse et SOS-varsel.