Garmin® har kjøpt Firstbeat Analytics Oy

Garmin har kjøpt Firstbeat Analytics Oy, en verdensledende leverandør av fysiologiske analyser og data for produkter som er beregnet for aktivitets- og sportsmarkedet. Firstbeat Analytics var tidligere en del av Firstbeat Technologies, lisensiert for forbrukermarkedet. Firstbeat Technologies vil fortsette sin virksomhet i det profesjonelle sportsmarkedet.

Firstbeat Analytics har blitt verdensledende innen fysiologiske analyser gjennom de siste 20 årene. Ved å konvertere pulsdata fra brukernes produkter, til meningsfull informasjon, kan brukerne få råd om hvordan prestasjon og helse kan forbedres. Ved å benytte en kombinasjon av sensordata, inklusive pulsvariabilitet (HRV), kan Firstbeat Analytics blande fysiologisk vitenskap med matematikk for å tilby avanserte analyser og data som finnes tilgjengelig på områder som søvn, stress, kondisjon, treningsstatus/belastning, treningseffekt, respirasjonsfrekvens, kaloriforbruk og mye mer. Kunnskapen fra disse dataene kan gi grunnlag for å gjøre velbegrunnede valg og beslutninger for trening og restitusjon.

”Vi har benyttet Firstbeats innovative analyser i våre produkter i mange år og er stolte av at de ansatte hos Firstbeat Analytics nå blir en del av vårt team. Vi ser fremover og ønsker å fortsette som ledende i utviklingen av fysiologiske data og analyser”, forteller Cliff Pemble hos Garmin.
”Sammen med deres team av fysiologer, forskere og ingeniører ser vi frem til å tilby våre kunder en overlegen teknologi for bedre prestasjoner, restitusjon og generell helsekunnskap”.

”Millioner av Garmins kunder benytter seg av Firstbeat Analytics data i sine smartklokker eller sykkelcomputere hver dag”, forteller Aki Pulkkinen hos Firstbeat.
”Vi har hatt et nært samarbeid med Garmin gjennom årene og vi ser frem til å fortsette å arbeide sammen ved å levere avanserte helse- og prestasjonsdata til våre kunder”.

Firstbeat Analytics har sitt hovedkontor i Jyvaskyla i Finland, og vil fortsette driften i sine lokaler. Det vil ikke publiseres noen informasjon om de finansielle vilkår som ligger til grunn for oppkjøpet. Les mer på firstbeatanalytics.com for mer informasjon.