Garmin® GPSMAP® 86-serien

Marinenavigasjonsenheter med global satellittkommunikasjon, BlueChart® g3 sjøkart og tilkoblingsmulighet til kartplotter

Garmin presenterer GPSMAP 86, en serie med håndholdte enheter som kombinerer Garmins premium GPS-navigasjon med inReach satellittkommunikasjonsteknologi1. Både GPSMAP 86s og GPSMAP 86i kan lese Garmin BlueChart g3 kartografi med integrerte Navionics data. GPSMAP 86 serien kan tilkobles Garmins kartplottere og instrumenter ombord i båten, for å lese av båtdata i sanntid, vise dybde, kurs, vanntemperatur med mer. Enhetene leveres med tre tommers fargeskjermer, flyter og er vanntette2, slik at man kan benytte den som fjernkontroll til autopilot eller FUSION® marine stereo.

– Preprogrammert med premiumfunksjoner i et helt nytt design, kan GPSMAP 86 benyttes både som primær navigasjonsenhet eller som en forlengelse og backup til det eksisterende navigasjonssystemet, forteller Dan Bartel hos Garmin.
– I kombinasjon med inReach satellittkommunikasjonsteknologi og BlueChart g3 sjøkart, er dette et viktig produkt å ha med seg ombord i båten.

GPSMAP 86i leveres med inReach toveis kommunikasjon og GPS-sporing, som hjelper deg å holde kontakt med andre uansett hvor du befinner deg. Med global satellittdekning via Iridium® satellittnettverket kan man kommunisere med valgfritt mobilnummer, e-postadresse eller annen inReach-enhet. Samtidig viser GPS sporing hvor man befinner seg, noe som kan deles med andre via LiveTrack. GPSMAP 86i kan i tillegg kommunisere trådløst med andre marine enheter, og tilkoblet på rett måte, både sende og ta imot meldinger direkte på kartplotteren.

GPSMAP 86i kan også benyttes til å utløse SOS-alarm. Med tilkobling via GEOS, som er verdensledende innen nødalarmsløsninger og overvåking, har de støttet redningsaksjoner i mer enn 140 land, og reddet mange liv. GEOS er alltid tilgjengelig og svarer SOS-alarmer, sporer din enhet og varsler nødinstans og redningspersonell i det området du befinner deg. Når hjelpen er på vei beholder du kontakten med GEOS og de oppdaterer deg via sms med viktig informasjon helt til situasjonen er løst.

For å få tilgang til Iridiums nettverk og for å kommunisere med en GPSMAP 86i, kreves ett aktivt satellittabonnement. Det finnes ulike abonnementsløsninger, både for individuelle abonnementer og gruppeabonnementer. Som båteier vil du sette pris på den fleksible månedsbaserte abonnementsløsningen.

Både GPSMAP 86i og GPSMAP 86s er kompatible med BlueChart g3 sjøkart med både Garmin og Navionics kartdata. Kartene viser dybdekurver ned til en fot, slik at man får ett mer korrekt bilde av bunnstruktur for fiskekart, detaljer i kanaler og havner.

Det er enklere enn noensinne å holde kontakten med andre via en GPSMAP 86 ombord i båten. Hver enhet leveres med Wi-Fi®, ANT+® og Bluetooth for trådløs kommunikasjon og oppdateringer, inkl smartvarsler når enheten er tilkoblet kompatibel smarttelefon. Sammen med appen Garmin Explore™ (gratis), kan man laste opp veipunkter, spor og ruter og få tilgang til flere funksjoner for reiseplanlegging, kartlegging og deling av data. I tillegg støtter GPSMAP 86 serien Connect IQTM, hvor man kan laste ned gratis apper, widgets og datafelter for å tilpasse enheten. GPSMAP 86s leveres med ett innebygd, oppladbart litium-ion batteri med opptil 40 timers batterilevetid i standardmodus og opptil 200 timer i ekspedisjonsmodus. GPSMAP 86i leveres med opptil 35 timers batterilevetid ved 10 minutters sporingsmodus og opptil 200 timers batterilevetid i ekspedisjonsmodus.

For mer informasjon, les mer på www.garmin.com/marine

1 Krever ett satellittabonnement

2 Vanntett i henhold til IPX7-standard (ned til 1 meter dybde i opptil 30 minutter)

OBS: Bruk av satellittkommunikasjonsenheter kan være begrenset eller forbudt i enkelte land. Brukeren har selv ansvar for å kjenne til og etterfølge all gjeldende lovgivning i land der enheten skal brukes.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service