GARMIN GPS 24xd – FØRSTE MULTIBÅND GPS PÅ MARINEMARKEDET

Garmin presenterer GPS 24xd, en GPS-mottaker som gir båtføreren den mest avanserte posisjons-og kursdata som finnes tilgjengelig på markedet. GPS 24xd benytter både L1 og L5-frekvenser samtidig for støtte av flere satellittsystemer (GPS, Galileo1, GLONASS, BeiDou1) for å kunne tilby multibånds GPS-kapasitet med nøyaktighet innenfor 1 meter. Den magnetiske retningssensoren muliggjør en nøyaktighet på innenfor 3 grader og stabiliserer kart, radaroverlay og MARPA selv ved lave hastigheter.

”Garmins visjon er å tilby innovativ marineteknologi og de beste produktene på marinemarkedet. Vi mener at GPS 24xd viser dette.” forteller Dan Bartel hos Garmin.
”Med multibånd GPS og den nye GPS 24xd vil Garmins kunder få det høyeste nivået av presisjon og pålitelighet når man er på sjøen.”

Avansert posisjonering

Med GPS 24xd kan man som båtfører nå oppleve uovertruffen nøyaktighet uansett hvilken fart båten holder. GPS 24xd er videreutviklet fra eksisterende GPS 19x og leveres med en revolusjonerende multibåndsteknologi som er den første av sin type som tilbys innen marineteknologi for privatmarkedet. Enheten leveres med posisjonsoppdateringshastighet på 10Hz og markedets mest presise sporing. Denne nye GPS-mottakeren støtter både GPS, Galileo1, GLONASS og BeiDou1 satellittsystemene for å tilby båtførere over hele verden markedsledende nøyaktighet på sjøen uansett værforhold, distanse eller destinasjon.

Pålitelig magnetisk kurssensor

Den magnetiske retningssensoren muliggjør en nøyaktighet på innenfor 3 grader og stabiliserer kart, radaroverlay og MARPA selv ved lave hastigheter. GPS 24xd er ideell for fartøy med lav fart der GPS COG (Course Over Ground) data kan være unøyaktige.

Multi-SBAS kompabilitet

I tillegg til høyfølsom sporing på sjøen er GPS 24xd kompatibel med Multi-SBAS (Satellite-Based Augmentation System). Dette korrigerer feilaktigheter ved signalmottak og tilbyr utvidet informasjon om signalnøyaktighet, integritet, kontinutet og tilgjengelighet. Denne utvidede kompatibiliteten gjør at båtføreren alltid kan holde rett kurs for navigasjon mot neste veipunkt.

Pris og tilgjengelighet

GPS 24xd-serien finnes tilgjengelig til en veiledende utsalgspris på kr 3.599.- 
Det medfølger et brakettfeste for montering i mast, for skrogmontering og for montering under dekk. Enheten finnes tilgjengelig i to versjoner, med støtte for både NMEA 2000® og NMEA 0183. Les mer på Garmin.no for mer informasjon.

1 Støttes der det finnes tilgjengelig