Garmin® GMR Fantom™ 54/56 og Fantom 124/126

Garmin har lansert GMR Fantom™ 54/56 og Fantom 124/126 – neste steg i utviklingen av serien med solid-state pulskomprimeringssradarer med MotionScope™ Doppler-teknologi. Med respektive 50W og 120W utgangseffekt er dette respektabelt i sin kategori. Garmins Fantom radarer var først ute med å gi båtførere mulighet til å skille ut bevegelige mål, takket være MotionScope-teknologi. Med mer enn dobbelt så sterk utgangseffekt tilbyr den nye serien forbedret detekteringsområde, med bedre presisjon og målseparasjon, på både kort og lang avstand i en solid-state-løsning for både fritidsbåteiere og fiskere.

”Mer effekt innebærer at man får en mer konsekvent målposisjonering, bedre målseparering og overlegent målsøk på kort og lang avstand, for et tydeligere og mer presist bilde av for eksempel strandlinje, andre fartøy, fugleflokker eller uvær direkte på kartplotteren,” forteller Dan Bartel hos Garmin. ”De nye Fantom 54/56 og Fantom 124/126 er de kraftigste solid-state pulskomprimeringssradarene på markedet, og vi er stolte av å kunne levere en løsning som gir så gode resultater”.

Fantom 54/56 og 124/126-seriene leveres som 4- eller 6-fots åpen radar, og benytter Doppler-effekt for å oppdage og markere bevegelige mål. Dette hjelper båtføreren med å unngå potensielle farer og kollisjoner, se fugleflokker og uvær på en enkel måte. Med sin pulskomprimeringsteknologi gir Fantomradaren høy oppløsning samtidig som man maksimerer energien mot målet for å detekere og identifisere objektet. Fantom 54/56 tilbyr 50W pulskomprimeringsuteffekt, sammenlignbart med en 6kW magnetron, mens Fantom 124/126 tilbyr 120W uteffekt, sammenlignbart med en 15kW magnetron. Pulsekspansjon kan siden maksimere målstørrelsen for å skille virkelige mål mot støy. Det behøves ingen oppvarmingstid, hvilket gjør at målsporing kan gjøres umiddelbart.

Doppler-effekt er frekvensskiftet i radarekkoet basert på målets relative bevegelse. Dette muliggjør umiddelbar detektering av mål, som beveger seg i retning mot eller bort fra radaren, i sanntid. MotionScope markerer de bevegelige målene på skjermen med en synlig farge slik at båtføreren kan navigere rundt andre båter, unngå uvær eller ta seg til fiskeplasser der fugler har oppdaget fisk i vannskorpen. Når Echo Trails-innstillingen er slått på kan et ”spor” på skjermen indikere retningen for bevegelige mål og potensiell fare for kollisjon. Sporene som vises korrigeres etter båtens bevegelse når en autopilot eller kurssensor kobles til Garmin Marine Network.

Fantomserien gir utmerket detektering på kort og lang avstand. Detekteringsområdet for Fantom 124/126 er fra 6 meter opptil 96 nautiske mil, for Fantom 54/56 fra 6 meter opptil 72 nautiske mil. De nye Fantomradarene har en smal horisontell strålebredde og leverer ett høyoppløst bilde hvor den høye antenneforsterkeren leter opp små mål på lang avstand. Alle Fantom radarer har også en funksjon som kan vise to områder samtidig, slik at båtføreren kan se skjermbilder både på kort og lang avstand, overlay på ett kartbilde, for ett område om gangen eller for begge deler. Dette eliminerer behovet for å bytte skjermbilder, slik at båtføreren kan holde ett øye med både omgivelser, vær, land og eventuelle endringer til enhver tid.

De kraftige nye radarene leveres også med Auto Bird Gain, en unik funksjon som gir fiskere en enkel måte å spore fugleflokker som indikerer en potensiell god fiskeplass. Som standard leveres også dobbelt radarstøtte som gir større fleksibilitet for å se ulike data på forskjellige skjermer. Dynamisk Auto Gain og Dynamic Sea Filter tilpasser seg kontinuerlig omgivelsene, vann- og værforhold for å gi optimal ytelse samtidig som støy reduseres. MARPA-innstillinger muliggjør dessuten sporing av 10 ulike mål samtidig.

Den nye serien med Fantom 54/56 og Fantom 124/126 er kompatible med GPSMAP® 8400/8600, 8000/8200, 7400/7600, 10×2/12×2 og 7×2/9×2. Radarene er beregnet å være på lager i 3 kvartal 2018.

For mer informasjon, les mer: www.garmin.com/marine.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service