Garmin® forsterker sin populære plotterserie, GPSMAP® Plus

Multifunksjonsdisplayer med touchskjerm og total systemintegrering

Garmin presenterer GPSMAP Plus-serien, en ny serie med kartplottere som forsterker den populære GPSMAP-serien av multifunksjonsdisplayer. Kartplotterne gir større muligheter ved motorintegrering og OneHelm™ tredjepartsintegrering enn tidligere. Innovative funksjoner er nødvendige for at båtopplevelsen skal bli mer automatisert og brukervennlig, med færre kontrollenheter og skjermer.

”I GPSMAP-serien inngår Garmins overlegne integrerte funksjoner som allerede finnes i noen av våre GPSMAP kartplottere, disse er velkjente for sine funksjoner og brukervennlighet”, forteller Dan Bartel hos Garmin.
”Vi er stolte av å kunne levere en komplett integrasjonsløsning for hele båten ved å introdusere GPSMAP Plus-serien, som tilbyr flere valg og muligheter for båteiere”.

GPSMAP Plus-serien er en sterk etterfølger til de populære seriene GPSMAP 722, 922 og 1222 Touch og leveres med alle deres funksjoner. I tillegg leveres den nye serien med en markant forbedret integreringskapasitet, som J1939 motorintegrering og kompabilitet med OneHelm, en eksklusiv funksjon som forenkler kontroll og tilpasning av båtens viktigste system til en hovedkilde – kombinasjonsenheten fra Garmin. For første gang finnes denne funksjonen i 7- og 9 tommers displayer og gir økt bekvemmelighet, kontroll og sikkerhet ombord. Serien leveres med en innovativ HTML5-plattform, som ble utviklet av et tredjepartsforetak i 2018, med et system og med teknologi fra 16 ulike foretak i bransjen – belysning, stabilisering, digital svitsjing og mer – integrert i OneHelm. Hele GPSMAP Plus-serien støtter OneHelm.

Prossessorkraften som benyttes i GPSMAP Plus-serien har også blitt forbedret, for å tilby en førsteklasses brukeropplevelse. Hastigheten ved karttegning er raskere og samtlige sensorer som radar, ekkolodd og multimedia er også videreutviklet.

GPSMAP Plus leveres preprogrammert med et maritimt basekart for hele verden og støtter bruk av BlueChart g3, Garmin nyeste kart med integrerte Navionics-data. Det er også støtte for AutoGuidance1, en teknologi som søker gjennom sjøkartet og gir et forslag til rute beregnet på angitt dybde og høyde mot fartøyets størrelse. I sjøkartet BlueChart g3 Vision får man ennå mer data i form av 3D-visning, satellittbilder, flyfoto og mer.

Man får tilgang til fantastisk ekkoloddsfunksjonalitet med en gang plotteren er pakket ut av boksen. Versjonen ”xs”-Plus har støtte for 1kW tradisjonelt CHIRP-ekkolodd, ClearVü scanningekkolodd, inklusive Panoptix LiveScope™ System. ”xsv”-Plus modellene leveres i tillegg med støtte for SideVü scanningekkolodd (svingere selges som tilbehør).

Enhetene leveres med innebygd Wi-Fi og er dermed enkle å bruke mot Garmins mobilapp, ActiveCaptain® (gratis). Dette gir en kraftig tilkobling mellom kompatibel mobilenhet og GPSMAP Plus. Benytt ActiveCaptain appen for å få tilgang til, oppdatere og kjøpe nye sjøkart fra OneChartTM til din mobil når det passer deg. ActiveCaptain er et felleskap der man kan dele informasjon om interessante plasser som er relevante når man er på sjøen, få tilgang til data fra QuickdrawTM Community og mer. ActiveCaptain tilbyr også bruk av smartvarslingsfunksjon1 hvor man kan få overført ulike meldinger som telefonanrop, sms, e-post, kalendervarsler med mer fra telefonen direkte på plotterskjermen. I tillegg gir dette mulighet for programvareoppdateringer, mulighet for å planlegge neste tur og mye mer.

Enhetene i serien er tilgjengelige i flere ulike størrelser for å passe til ulike båter i forskjellige prisklasser. GPSMAP Plus-serien leveres med intuitive touchskjermer i størrelsene 7-, 9- eller 12 tommer. Samtlige har støtte for å dele ekkolodd, sjøkart, brukerdata, kamera og ennå mer mellom flere ulike enheter. Dessuten er det støtte for NMEA 2000, hvor man kan koble til autopiloter, digital svitsjing, vær, FUSION-Link, VHF, AIS og andre sensorer.

Den nye GPSMAP Plus-serien beregnes å være tilgjengelig på lager i november 2019.
For mer informasjon, les mer på www.garmin.no

1Auto Guidance er kun et digitalt planleggingsverktøy og erstatter ikke sikker navigering på sjøen.

2Ved tilkobling med kompatibel mobilenhet.

3Basert på salgstall rapportert for 2018.

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service