Garmin Forerunner 955 Solar

Pressemelding –

Garmin lanserer Forerunner® 955 Solar, som første GPS-multisportklokke med solcellelading. Med Power Glass™ kan Forerunner 955 Solar gi opptil 20 dagers batteritid i smartklokkemodus1og opptil 49 timer i GPS-modus2. Multisportklokken er utviklet for å tåle mye, med en fargeberøringsskjerm som er lettlest og krystallklar og som kompletteres av Garmins velkjente brukergrensesnitt med knappestyring. Dette gir rask tilgang til helsefunksjoner, enklere kontroll på kartskjerm og mer. Forerunner 955 Solar er utviklet for løperen med nye innovative funksjoner som pulsvariabilitet (HRV), den nye funksjonen Training Readiness Score samt en konkurranse widget som hjelper til i planleggingen før neste konkurranse. Garmin lanserer Forerunner 955 serien i forbindelse med Global Running Day, en årlig feiring av løpere som oppmuntrer atleter på alle nivåer til å henge seg med på løpeturen.

”Vi er stolte av å presentere Forerunner 955 Solar i vår serie av smarte GPS-klokker for atleter som ønsker det beste treningsverkøyet”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Med premium treningsfunksjoner og avanserte prestasjonsdata er Forerunner 955 Solar verktøyet som kan hjelpe atleten med å nå nye mål enten det er for løping, sykling, svømming eller annet. Forerunner 955 Solar hjelper deg opp til neste nivå”.

Nye funksjoner

  • Solcellelading: Power Glass solcellelading gir opptil 49 timers batteritid i GPS-modus2.
  • Brukergrensesnitt med berøringsskjerm: Naviger enkelt mellom kart, datafelter, statistikk og mer. Det tradisjonelle designet med 5 knapper kan benyttes separat eller i kombinasjon med berøringsskjermen.
  • Multibånd GPS: Garmins GPS-funksjonalitet er nylig oppdatert og har blitt mer nøyaktig ved at man ved bruk av multibånds-GPS sporer flere satellittsystemer samtidig. Dette gjør kartsporet mer nøyaktig i krevende terreng.
  • Training Readiness Score: Se daglig hvordan kroppen drar nytte av trening ved å ta hensyn til søvn, restitusjonstid, HRV-status (pulsvariasjon) og annet.
  • HRV-status: Følg med på pulsvariasjon under søvn for å se restitusjonstid og få en helseoversikt.
  • Morgenrapport: Få en morgenrapport om dagens værutsikter, forslag til treningsmengde samt informasjon om hvordan natten har vært med tanke på søvn og pulsvariasjon (HRV)1. Rapporten kan tilpasses slik at man ser den statistikken man selv ønsker å se.
  • Konkurranse-widget: Se informasjon om forberedelse før konkurranse – som inkluderer spesifikke prestasjonsdata, værvarsler og nedtellingstidtaker – alt i en widget. Har man lagt inn en konkurransedag i planleggeren vil daglig trening tilpasses opp mot konkurransedagen.
  • Real-time stamina: Registrerer og følger ditt kondisjonsnivå i sanntid under en løpe- eller sykkeltur.
  • Løpskraft: Ved bruk av en Running Dynamics Pod eller et HRM-Pro™ pulsbelte (kjøpes som tilbehør) vises data for løpskraft/watt i sanntid på klokken.

Nå nye mål

Forerunner 955 Solar er utviklet for å hjelpe deg med å nå neste personlige rekord. Med funksjoner og treningsverktøy fra Garmin Firstbeat Analytics™, som VO2 maks, treningsbelastning, prestasjonsdata, treningseffekt og mer. I tillegg, med nye indikatorer som viser HRV-status, nyeste treningshistorikk og prestasjoner kan man få bedre innsikt om treningsstatus – samt om treningen er produktiv, økende eller synkende. Daglige forslag til trening gir treningsveiledning for hele uken og foreslår hvilken type og mengde trening som er mest effektiv ut fra et totalt helseperspektiv. Mot en konkurransedag kan dette gi nyttig treningsveiledning, som enkelt legges inn i den nye konkurransewidgeten. Følg med på egen løpsdynamikk som kadens, skrittlengde, tid med bakkekontakt for hvert skritt og mer ved hjelp av en Running Dynamics Pod eller et HRM-Pro pulsbelte (selges som tilbehør). Når man svømmer registrerer Forerunner 955 Solar distanse, antall svømmetak, tempo, personlige rekorder og mer.

Innendørs- og utendørs aktiviteter synkronises automatisk fra klokken og over i Garmin Connect™, Tacx-appen og andre tredjeparts plattformer. Man kan også benytte seg av gratis treningsveiledning fra Garmin Coach, hvor man finner individuelt tilpassede treningsplaner som hjelper med å mestre 5, 10 eller 21 kilometers løp.

Hele veien til mål

Uansett om man løper i byen eller sykler i tett skogsterreng viser Forerunner 955 Solar vei med fargekart for hele turen

  • Følg en rute eller løype med kartveiledning for hver sving man skal ta.
  • Planlegg og last ned ruter via ruteplanleggeren i Garmin Connect™ hvor Trendline™ popularity routing viser de beste lokale stiene, eller lag egne spor via plattformer som Strava og Komoot som sømløst synkroniseres til klokken.
  • Se hva som finnes fremfor deg med utvalgte POI’er (interessante steder). Man kan også se prestasjonsdata, rundetider, distanse og høydedata samt en summering av kommende interessante steder.
  • Løp i riktig tempo ved hjelp av informasjon fra PacePro™, et verktøy som tilbyr tempoveiledning basert på løypeinformasjon når man løper etter nedlastet kart/gps-spor.
  • Benytt ClimbPro funksjonen for å planlegge og se motbakker/stigning, distanse og høyde i sanntid.
  • Legg inn ønsket distanse for turen på klokken og få forslag til rundtur som viser vei tilbake til startpunktet.

Helseoversikt

Forerunner 955 Solar er utviklet for å gi en døgnkontinuerlig og avansert helseoversikt . Via pulsmåleren i klokken måles Pulse Ox3 som måler oksygennivået, også når man sover, og Body Battery™ funksjonen, som viser energinivå, slik at man får hjelp til å se når beste tidspunkt er for aktivitet og hvile. I den daglige morgenrapporten lages en helseoversikt hvor man får poeng for søvnkvalitet og kan se ulike søvnstadier. Man kan også se puls-, stress- og respirasjonsdata. I tillegg til dette finnes det funksjoner for kvinner, hvor det er enkelt å følge graviditets og menstruasjonssyklus. Dette kan være til hjelp om man ønsker å loggføre symptomer eller få råd om trening og ernæring når man planlegger å være med i konkurranser.

Forerunner 955 Solar er fullspekket med trådløse funksjoner. Med disse funksjonene kan man motta varsler på klokken som telefonanrop, sms, e-post, kalenderoppføringer og andre varsler. Innebygde sporings- og sikkerhetsfunksjoner gjør at venner og familie kan følge med om noe uventet oppstår via funksjoner som hendelsesdetektering og LiveTrack6.

Garmin Pay™ gir mulighet for kontaktløs betaling5, i tillegg kan Forerunner 955 Solar lagre opptil 2000 sanger i klokken, som enkelt kan lastes opp via spillelister fra tredjeparts musikkstreamingleverandører som Spotify®, Amazon Music og Deezer (krever abonnement). Dette er kompatibelt via smarttelefoner som Apple® eller Android™. Med musikk i klokken og kompatible øreplugger/headset er det bare å nyte løpeturen.

Om man sykler innedørs på Tacx®-sykkelrulle kan man via ANT+® -teknologi simulere løyper, endre motstand og få varsler underveis i løypen direkte på klokken. Forerunner 955 Solar kan også tilpasses med mer personlig design via urskiver, datafelt, apper og widgets fra Garmin Connect IQ™.

Forerunner 955 Solar er tilgjengelig på lager og selges med veiledende utsalgspris på kr. 7 199,- Forerunner 955, uten solcellelading, er også tilgjengelig med veiledende utsalgspris på kr. 6 099,-

1 Forutsetter utendørs bruk i minimum 3 timer per dag i sollys med 50 000 lux

2 Solcellelading forutsetter kontinuerlig bruk i 50 000 lux

3 Data og informasjon som lagres i disse enhetene er kun ment som informasjon for brukeren.

4 Dette er ikke en medisinsk enhet og skal ikke benyttes for diagnostikk eller medisinsk tilstand.
Les mer på: Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land.

5 Les mer om hvilke banker som støtter kontaktløs betaling, Garmin Pay, på Garmin.no

6 Når parkoblet med kompatibel smarttelefon, les mer: Garmin.com/ble. For mer informasjon om krav og begrensninger om sikkerhet og sporingsfunksjoner, les mer på Garmin.com/safety