Garmin Forerunner 945 LTE

Pressemelding –

Garmin lanserer Forerunner® 945 LTE, en premium GPS-multisportklokke med LTE-funksjoner1. Klokken er utviklet for å hjelpe utøvere til å alltid være tilkoblet, med sikkerhet- og sporingsfunksjoner via LTE-nettverk. Dette gir mulighet for prestasjonsovervåking, varsler, posisjonsvisning og avanserte smartklokkefunksjoner uten behov for telefontilkobling.

«Vi er stolte av å levere LTE-funksjoner til vår Forerunner-serie med lanseringen av Forerunner 945 LTE», forteller Dan Bartel hos Garmin. «Så langt har utøvere hatt muligheten til å se avanserte prestasjonsdata, høre på musikk og betale kontaktløst via klokken. Med LTE-funksjoner kan man nå også få avanserte sikkerhet- og sporingsfunksjoner direkte fra klokken».

Under aktivitet gir Forerunner 945 LTE mulighet for å varsle andre om det behøves hjelp, uten behov for tilkoblet telefon. Varsel kan sendes ved enkle manuelle tastetrykk, eller automatisk ved uforutsette hendelser, hvor klokken via hendelsesregistrering2 vil sende beskjed til utvalgte nødkontakter om posisjon. I tillegg kan Forerunner 945 LTE automatisk sende utøverens navn og posisjon til Garmin IERCC, et døgnåpent beredskapssenter hvor redningsmannskap koordinerer redningsaksjon om det er nødvendig3. Med LiveTrack, som allerede er en velkjent funksjon i Forerunner-klokkene, og LTE-funksjoner kan venner og familie følge utøveren i sanntid. Under konkurranser eller trening kan man se tempo og kilometeroppdateringer, samtidig kan utøveren motta motiverende lyd4 og tekstmeldinger fra tilskuere. For å benytte LTE-funksjoner kreves det et abonnement1.

Med de oppdaterte verktøyene for trening, prestasjon og helsemonitorering er Forerunner 945 LTE klar for alle utfordringer – fra svømmeturer i åpent vann til lange sykkel- eller løpeturer.

Trening og prestasjon

For å hjelpe utøvere til å prestere bedre, bli raskere og mer effektive i løpet av konkurranse, inkluderer Forerunner 945 LTE viktige treningsdata og ytelsesovervåkingsfunksjoner.

 • Treningsprogram med anbefalt intensitet basert på siste dagers treningsbelastning og treningsstatus
 • Synkroniser innendørs- og utendørs treningsplaner fra Garmin Connect eller andre tredjepartsapplikasjoner, eller få hjelp til adaptive treningsprogrammer mot 5, 10 eller 21 kilometersløp fra Garmin Coach.
 • Velg mellom et stort utvalg av preprogrammerte aktivitetsprofiler, som sykling, svømming, løping på bane, styrketrening og mer.
 • Hold riktig tempo med PacePro, et verktøy som beregner anbefalt tempo mot beregnet sluttid under en planlagt rute/distanse.
 • Bedre forberedelse til konkurranse eller trening med prestasjonsmålinger fra Firstbeat Analytics™ som Vo2 maks, treningsbelastning, treningsstatus, prestasjon, treningseffektivitet med mer.
 • Under intervalltrening vises det på en ny dataside informasjon om utøverens raske og langsomme tid. Modus for åpne repetisjoner gir intervallstruktur med rundeknappkontroll.
 • Sporer løpe5 og sykkel6-dynamikk

Kart og ruter

Enten man løper i byen eller sykler i terreng leveres Forerunner 945 LTE med kart i farger for å hjelpe med navigering.

 • Planlegg og last ned ruter ved hjelp av ruteplanleggeren i Garmin Connect, som benytter Trendline popularitetsruting.
  Slik kan man finne de beste lokale stiene, eller opprette ruter på plattformer som Strava eller Komoot, som kan synkroniseres til klokken.
 • Bruk ClimbPro på nedlastede ruter for å se sanntidsinformasjon om aktuelle og kommende stigninger, avstander og høyde.
 • Følg en rute eller løype med turn-by-turn-anvisning og se på forhånd hvor og når neste sving kommer.
 • Tast inn ønsket distanse for en løpe- eller sykkeltur og få forslag til løype, som ender tilbake på startpunktet.

Helse og velvære

Etter en treningsøkt gir Forerunner 945 LTE informasjon som er nyttig for å spore helse og velvære.

 • Måler oksygennivået i blodet for å gi et klarere oversiktsbilde av søvn og høydeakklimatisering via Pulse Ox7 sensoren.
 • Body Battery™ viser aktuelt energinivå, som kan hjelpe utøveren til å finne de beste tidspunktene for aktivitet og hvile.
 • Analyserer nattens søvn og viser informasjon om hvordan søvnkvaliteten påvirker kroppens treningsrestitusjon.
 • Kvinnehelsefunksjoner, som menstruasjonssyklusog graviditetskalender, hjelper kvinner til å loggføre symptomer, motta trenings- og kostholdsveiledning og mer.

Trådløst tilkoblet

Forerunner 945 LTE er utviklet for bruk hele døgnet, med trådløse funksjoner slik at utøveren får mest mulig ut av tiden.

 • Lagringskapasitet for opptil 1000 sanger, som kan synkroniseres til klokken via Wi-Fi®, fra musikkstreamingleverandører som Amazon Music, Deezer og Spotify.8
 • Kontaktløs betaling via Garmin Pay™
 • Mottar smartvarsler for telefonanrop, sms, e-post, kalenderoppføringer med mer når klokken er paret med kompatibel smarttelefon.
 • Kan styre en Tacx® sykkelrulle via ANT+® teknologi for å simulere rute, automatiske motstandsendringer og treningsanvisning under trening.
 • Last ned urskiver, datafelt, apper og widget’er fra Connect IQ™ Store, når tilkoblet kompatibel smarttelefon.
 • Etter trening/konkurranse lastes avsluttede aktiviteter automatisk opp til Garmin Connect, hvor informasjonen kan analyseres og deles med andre.

Forerunner 945 LTE har opptil 2 ukers batteritid i smartklokkemodus og opptil 7 timer i GPS-modus med musikk og LTE LiveTrack.
Klokken er tilgjengelig i hvit eller sort versjon, og selges til veiledende pris på kr. 7 499.-
Ønskes det Bundle-versjon med pulsbeltene HRM-Pro og HRM-Swim selges denne til veiledende pris på kr. 9 199.-

1 For å benytte LTE funksjoner kreves det abonnement for tilkobling til kategori M1 LTE nettverk. Les mer: https://www.garmin.com/nb-NO/ltecoverage/

2Les mer om sikkerhet og sporingskrav og begrensninger her.

3 Assistance Plus er ikke tilgjengelig I alle land. Les mer om sikkerhet og sporingskrav og begrensninger her.

4Når paret med kompatibelt headset mot Forerunner 945 LTE. Headset kjøpes separat.

5Når paret med Running Dynamics Pod eller HRM-Pro pulsbelte (kjøpes separat).

6 Når paret med kompatibel Garmin kraftmåler (kjøpes separat)

7 Dette er ikke en medisinsk enhet og kan ikke benyttes for diagnose eller monitorering av helsetilstand. Les mer på: Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox er ikke tilgjengelig I alle land.

8 Krever abonnement hos tredjepartsleverandør for musikkstreaming

9Les mer om hvilke banker som støtter kontaktløs betaling og Garmin PAY funksjonalitet.